Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Borstkanker en massage
  Rate this post

  Vorig jaar april is bij mij borstkanker geconstateerd. 5 tumoren in 1 borst. Na het volgen van 6 chemo’s, operatie aan 2 borsten en protheses laten plaatsen en 5 weken bestraald aan 1 borst was ik klaar met alle behandelingen in december 2014. Nu sta ik weer fulltime te werken.

  Ik was in één klap in de overgang, en nu slik ik tamoxifen (hormoonkuur). Ik was hierdoor 8 kilo aangekomen, en tot juni dit jaar moest ik dagelijks een uurtje slapen tussen de middag. Ik ben mij gaan verdiepen in de bijwerkingen van de hormoonkuur, en werd geattendeerd op het boek ‘De Hormoonfactor’ van Ralph Moorman. Na het lezen ervan ben ik begonnen met eten zonder koolhydraten of koolhydraatarm. Binnen een week voelde ik mij zeer energiek en was een uurtje slapen tussendoor niet meer nodig. Ik voelde mij niet meer opgeblazen en ben snel 2 kilo afgevallen.
  Tijdens het herstelproces heb ik dankbaar ­gebruik gemaakt van de behandelingen bij een fysiotherapeut. Ik ging 2 keer per week 1 uur trainen: cardio- en conditietraining. Ik ben hiermee begonnen zodra ik met de chemo was begonnen. Dit heeft mij enorm geholpen om door deze periode door te komen. Ik heb geen massages in die tijd genomen, maar ben in januari, toen alles achter de rug was, daarmee gestart. Ik heb mijn littekens laten cuppen en masseren, waardoor het bindweefsel losser is gaan aanvoelen. Door de ­hormoonkuur zijn mijn spieren stijver geworden. Ik ga nog steeds elke 2 weken en dat doet mij heel goed. De massage die ik zelf geef, bestaan uit acupressuurmassage, triggerpointbehandelingen en bindweefselmassage door middel van ­cupping. Ik heb 8 jaar ervaring en doe dit werk nu weer fulltime.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply