Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Borstkanker? ‘Pink Pilates’!
  Rate this post

  Als je borstkanker hebt, moet je allerlei behandelingen ondergaan, en de kans is groot dat je je lichaam niet meer vertrouwt. Mogelijk neem je een gebogen houding aan, en beweeg je weinig gedurende de hele periode van operatie en bestralingen. Maar het is wel belangrijk om (weer) te bewegen, omdat je anders last kunt krijgen van je spieren, je gewrichten en verklevingen van het litteken.

  Fysiotherapiepraktijk Fysie biedt sinds begin dit jaar naast ‘gewone’ fysiotherapie en Pilates ook Pilates voor vrouwen met borstkanker: ‘Pink Pilates’. Het past prima in het hele programma om jou weer in een goede gezondheid te brengen.

  Kracht en lenigheid
  Pilates is een training voor het hele lichaam. Het is gericht op het verbeteren van kracht, lenigheid en stabiliteit. Daarbij wordt geen fitnessapparatuur gebruikt, maar doe je oefeningen op een matje. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als grote en kleine ballen, rollen en ringen. Je leert de juiste spieren in de juiste combinatie aan te spannen. Pilates is goed voor je hele lichaam, dus niet alleen je armen, maar ook bijvoorbeeld je schouders, rug en benen. Een les duurt een uur. Daarin doe je eerst een rustige warming-up, waarin je spieren worden losgemaakt. Vervolgens doe je in een half uur een aantal oefeningen, waarbij extra aandacht wordt besteed aan schouderoefeningen en houding. Bij de oefeningen wordt extra aandacht besteed aan de ademhaling. Bij borstkanker is vaak sprake van oedeem. Een goede ademhaling stimuleert de afvoer van het lymfevocht. Daarna is er een ontspannende afsluiting. De lessen worden verzorgd door een deskundige fysiotherapeut.

  Groepslessen
  Bij Fysie zijn er wekelijks ‘Pink Pilates’-lessen. Je werkt dan niet alleen aan je gezondheid, maar je kunt ook je ervaringen uitwisselen met de anderen. Je kunt in elk stadium meedoen, ook wanneer je nog onder behandeling bent.

  In overleg met jou wordt bekeken wat vergoed kan worden vanuit de zorgverzekering of dat je zelf een abonnement neemt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply