Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Borstkankerpatiënten worden gehoord tijdens 4e landelijke symposium

  Op 6 oktober 2018 vindt voor de vierde maal het landelijke Borstkankersymposium plaats. Van patiënten voor patiënten. Een jaar lang hebben de vrijwilligers van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol zich ingezet om weer een dag te organiseren voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad. Het thema van dit jaar is ‘Gehoord worden’. Gehoord worden als patiënt, als partner, als werknemer.

  ‘Als je de behandeling achter de rug hebt, en je loopt de deur van het ziekenhuis niet meer plat, dan zijn er minder mensen die beseffen dat je als (ex-)patiënt nog kunt worstelen met alle late gevolgen die de behandeling van borstkanker met zich mee kan brengen. ‘Wat zie jij er goed uit! Hoezo ga je niet mee op familieweekend? Je bent toch weer beter?’ Begrip is soms ver te zoeken, maar kun je dat mensen soms kwalijk nemen? Weten ze wel hoe het met je gaat? Hoe zorg je ervoor dat je als patiënt gehoord wordt?

  Tijdens het Borstkankersymposium zijn er een aantal vaste onderwerpen, zoals ‘Chemobrains’, ‘Hormoontherapie’ en ‘Late Gevolgen na Borstkanker’. Daarnaast zijn verschillende rondetafelsessies over ‘Kanker en Arbeid’ inmiddels een vast onderdeel binnen het programma. Medisch specialisten, onderzoekers, coaches en heel veel (ex-)patiënten werken er belangeloos aan mee om een leerzame dag aan te bieden aan (ex-)borstkankerpatiënten. Kennis en ontmoeting staan centraal.

  De deuren van Landgoed Zonheuvel in Doorn zijn op zaterdag 6 oktober geopend vanaf 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.borstkankersymposium.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply