Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Borstkankerzorg op maat
  Rate this post

  Steeds meer vrouwen worden geconfronteerd met de diagnose ‘borstkanker’; in 2015 bijna 17.000 ­vrouwen en naar verwachting 20.000 in 2020. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om borstkanker vroeg vast te stellen en is behandeling op maat sterk in ontwikkeling.

  Noordwest Ziekenhuisgroep is met meer dan 450 borstkankerpatiënten per jaar 1 van de grootste centra in ­Nederland. Alle onderzoeks- en behandelvormen zijn er mogelijk, dus ook de meest moderne. Vanaf december 2016 bundelt Noordwest Ziekenhuisgroep alle kennis, expertise en ­activiteiten op het gebied van borstkanker in de borstkliniek op zowel de locatie Alkmaar als locatie Den Helder.

  Gespecialiseerd team
  Een team van specialisten en ondersteunende verpleegkundigen, binnen de specialismen pathologie, radiologie, (plastische) chirurgie en oncologie, richt zich specifiek op de diagnose en de behandeling van patiënten met borstkanker. Hierdoor houden de meeste patiënten contact met dezelfde behandelaar tijdens hun hele behandelingsproces. De specialisten delen hun expertise waardoor de behandelaar de best passende behandeling aan de patiënt kan adviseren. Het team werkt nauw samen met het AVL, VUmc in Amsterdam en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

  Zorg met een menselijke maat
  De borstkliniek van Noordwest Ziekenhuisgroep doet ­wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker en neemt deel aan internationale initiatieven. Dit is belangrijk ­aangezien de ontwikkelingen en verbeteringen rondom de borstkanker­zorg in een hoog tempo plaats vinden. Het team van de borstkliniek vindt het belangrijk dat patiënten altijd kunnen kiezen voor de meest passende en zelfs innovatieve behandelingen. We noemen dit ook wel; high-tech met een menselijke maat!

  Zo wordt bijvoorbeeld bij weefselonderzoek geïnvesteerd in snel-diagnostiek. Door de snel-diagnostiek is het mogelijk om op 1 dag alle onderzoeken te doen en dezelfde dag deze uitslagen te bespreken met de patiënt. Hierdoor is er meer tijd voor een zorgvuldige afweging van de behandeling. Het team van de borstkliniek heeft naast aandacht voor techniek ook veel persoonlijke aandacht voor haar patiënten.

  Meer weten? Kijk dan eens op oncologie.nwz.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply