Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Borstprothese in 2018: alle feiten op een rijtje
  Rate this post

  Wanneer je als gevolg van borstkanker één of beide borsten moet missen, kan je zelfvertrouwen een flinke deuk oplopen. Een goede prothese en bijpassende lingerie kan je helpen om je vrouwelijke zelfver­trouwen weer uit te stralen.

  Omdat iedere vrouw anders is, bestaan er verschillende modellen borstprotheses. Kort na de operatie zijn voorlopige protheses van textiel aan te bevelen. Alle andere protheses bestaan uit siliconen. De protheses benaderen qua zachtheid en doorhangvermogen zo goed mogelijk de natuurlijke borst en nemen de lichaamstemperatuur aan. De mammacarespecialist kan adviseren welke vorm het beste bij jou past.

  Goed om te weten
  Borstprotheses en deelprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekering ook voor een bepaald bedrag aan aangepaste lingerie en badkleding of een zwem­prothese. Per 1 januari 2018 is er een verandering opgetreden wat betreft het indienen van de declaratie: het is de bedoeling dat je als verzekerde deze zelf indient bij je zorgverzekeraar (in plaats van dat de lingeriezaak dat voor je doet). Je hebt elke twee jaar recht op een nieuwe prothese, maar sommige verzekeraars vergoeden deze jaarlijks. Wil je precies weten wat geldt voor jouw situatie, informeer dan bij je zorgverzekeraar.

  De Magneet Lingerie
  De ervaren mammacare-adviseurs van de Magneet Lingerie helpen je graag. Ze kunnen je een deskundig advies geven op het gebied van protheses, bijpassende lingerie en badmode. Het aanbod borstprotheses bestaat uit de hoogwaardige merken Anita, Amoena, Silima en Basko. Over het algemeen kunnen deze direct worden geleverd. In de artikelen zijn hoesjes genaaid, waardoor de prothese keurig op zijn plek blijft zitten. Ook de ‘normale’ lingerie kan zó worden gemaakt dat deze geschikt is voor borstprotheses. In de privé-paskamer is ruimte voor het discreet passen en aanmeten van een prothese. Je krijgt hiervoor alle tijd die nodig is.

  Wil je graag naar De Magneet Lingerie voor een borstprothese? Maak dan van tevoren een afspraak. Op die manier ben je er zeker van dat er een mammacare-specialist tijd heeft en kun je terecht voor al je vragen. Wanneer je de borstprothese inmiddels twee weken in je bezit hebt, wordt er weer contact met je opgenomen met de vraag of de prothese (en de eventuele lingerie) nog steeds naar wens is. Indien nodig kan er een nieuwe afspraak worden gemaakt voor het opnieuw kijken naar de prothese en de lingerie. De Magneet Lingerie werkt samen met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply