Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Borstprothese: belangrijkste eerste stap
  Rate this post

  Borstkanker. Op het moment dat het je overkomt, stopt de wereld even met draaien. Angst, verdriet en boosheid wisselen elkaar af. Niets is meer zeker en de behandelingen die je ondergaat, zijn zó ­ingrijpend, dat je hele leven in het teken van de ziekte staat.

  Op enig moment besef je echter dat je verder wilt en probeer je de draad weer op te pakken. Een goed ­passende prothese is uit medisch en emotioneel oogpunt een belangrijke eerste stap. De keuze is echter niet eenvoudig. Lingeriespeciaalzaak Livano te Geldrop heeft meer dan 60 jaar ervaring met het aanpassen en leveren van borstprotheses. Onze medewerksters zijn vakkundig en kunnen je optimaal adviseren.

  Siliconen
  Na de operatie wordt vanuit het ziekenhuis een voorlopige prothese verstrekt. Deze voorlopige prothese bestaat uit een hoesje, gevuld met een speciaal soort watten of schuimstof, en is bedoeld voor gebruik direct na de ziekenhuisopname. Als je hierna wil overstappen naar een definitieve prothese, dan zijn wij je graag van dienst. De definitieve prothese wordt voor 100% vervaardigd uit siliconen. Siliconen is een veelzijdig, milieuvriendelijk ­materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Siliconen neemt de warmte van het lichaam over, voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater.
  Merken, maten en modellen
  Protheses zijn bij Livano verkrijgbaar in meerdere merken, maten en modellen. Alleen bij goed zittende lingerie komt de prothese goed tot zijn recht. De keuze van een geschikte prothese en bh is afhankelijk van de lichaamsopbouw en van de wijze waarop de operatie is uitgevoerd. Het gewicht van de prothese komt ongeveer overeen met het gewicht van de eigen borst.
  Na een borstsparende operatie of na een borstreconstructie is vaak enige vormcorrectie gewenst. Daarvoor wordt een deelprothese gebruikt. Omdat het draagcomfort van een prothese mede afhankelijk is van een goed passende bh, hebben wij voor elk type prothese een geschikte bh. Daarnaast hebben we het hele jaar door een ruime keuze aangepaste badkleding. Voor gebruik in het water zijn er ook hele lichte zwemprotheses verkrijgbaar.

  Gecertificeerd
  Sinds 2001 is Livano SEMH-gecertificeerd. SEMH is een landelijke stichting die toeziet op de kwaliteit rondom het leveren van medische hulpmiddelen. Naast het aanmeten en leveren van de prothese verzorgen wij ook de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar.

  Kortom: wij kunnen deskundig adviseren over de juiste prothese, waarbij wij rekening houden met de persoonlijke situatie, eigen wensen en levensstijl. Doordat je er goed verzorgd uitziet, voel je je vanzelf alweer een stukje beter en zekerder in het leven staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply