Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Borstreconstructie. En dan…

  Permanente make-up is bij ons allemaal wel bekend als een ondiepe pigmentatie van eyeliners, wenkbrauwen of lippen. Het mooie van permanente make-up is dat die ook prachtig ingezet kan worden als medische behandeling. Denk aan alopecia- patiënten, na een chemokuur, littekens weg­camoufleren, maar ook tepelhofpigmentatie.

  Na een lange periode van behandelen is het mogelijk dat je besluit je borst(en) te laten reconstrueren. Een borstcorrectie is pas echt geslaagd als er ook een mooie tepel en tepelhof aanwezig is. De tepel kan op verschillende manieren worden gemaakt, maar dan nog ontbreekt de kleur en de tepelhof (areola). Met medische pigmentatie is het tegenwoordig ­mogelijk om een zeer realistisch 3D-resultaat te ­creëren. Een fijn kunstwerkje op zich. Medische pigmentatie is het heel oppervlakkig in de huid brengen van pigmenten. Door te spelen met licht en schaduw wordt er een zeer realistisch 3D-effect verkregen. De areola-specialist gebruikt verschillende naalden voor verschillende effecten en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Zelfs de Montgomerykliertjes worden nauwkeurig ingetekend.

  Hoe verloopt nou zo’n behandeling?
  Bij je eerste bezoek wordt er besproken wat jouw ­wensen zijn. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. Na het invullen van een ‘informed consent’-formulier is het meestal mogelijk om daarna direct met de behandeling te starten. De huid kan vooraf eventueel verdoofd worden met Emla crème. De areola-specialist zal de borst(en) intekenen en samen met jou voor een spiegel bespreken. Alle pigmenten worden klaargezet en de behandeling kan beginnen. De pigmentatie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. De behandeling is niet pijnlijk. Na de behandeling verzorgt de areola-specialist de huid en krijg je zalf en nazorgadviezen mee naar huis. De huid dient 3 dagen droog te blijven. Je komt nog 2 keer terug na de eerste behandeling. Tussen de behandelingen zitten minimaal 6 weken. De pigmentatie wordt dan bijgewerkt en de laatste behandeling is de ‘finishing touch’. Normaal zul je de pigmentatie eens in de 2 tot 3 jaar moeten laten bijwerken.

  Als je in het verleden al een pigmentatie hebt laten zetten, kan hier gewoon de nieuwe 3D-techniek overheen toegepast worden. Veel vrouwen voelen zich zoveel meer vrouwelijk door het pigmenteren van een tepelhof! Het is zeker de moeite waard om ernaar te informeren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply