Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Breathworks mindfulness bij chronische pijn
  Rate this post

  Heb je te maken met chronische pijn, vermoeidheid, een ziekte of beperking? Wanneer je klachten van diepgaande invloed zijn op je dagelijks leven en gevoel van welzijn, dan is de Breathworks mindfulnesstraining misschien iets voor jou.

  Breathworks is een 8-weekse mindfulnesstraining, speciaal voor mensen met chronische pijn of een ziekte. Breathworks leert je vaardigheden om op een andere manier om te gaan met je klachten en de stress die hiermee kan samengaan. De basis van de training is het beoefenen van mindfulness: met open, milde en accepterende aandacht aanwezig zijn bij de ervaringen in het moment, zonder oordeel. In een groep beoefen je meditaties en zachte bewegingsoefeningen. Je ontdekt dat je met aandacht voor de adem en een compassievolle houding naar jezelf de pijn kunt verzachten, en dat je ook reacties op de pijn zoals spanning en gevoelens van onmacht kunt verminderen of opheffen. Daarnaast oefen je dagelijks thuis met een werkboek en geluidsbestanden met oefeningen. Het toepassen van mindfulness in je dagelijks leven leer je door het geven van bewuste aandacht aan je activiteiten en het ontwikkelen van passend dagritme. Je doorbreekt hiermee de cirkel van over- en onderbelasting. Hierdoor hou je meer energie over voor dingen die voor jou echt belangrijk zijn. Je ervaart meer grip op je eigen leven en gezondheid en een verbetering van je welzijn.
  De training kan een waardevolle aanvulling zijn op reguliere behandelingen, medicatie en pijnbestrijding. Voor deelname is geen verwijzing van een arts of andere instantie nodig;
  wél de bereidheid om tijdens de training ­dagelijks thuis te oefenen. Mocht een 8-weekse groepstraining te intensief zijn, dan behoort een individueel traject op maat ook tot de mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Annemarie Huisman op januari 1, 2016, 12:29 am

  Eenvoudige oplossing voor mijn pijn was 1 glas rode wijn verdeeld over de dag,en heb je wel eens cannabisolie met een hoge dosis thc gebruikt werkt ook goed voor kanker en chronischepijnen diabetes reuma,artrose,artritis enz

  Beantwoorden →