Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Breng de romantiek terug

  Met de komst van een kindje lijkt de romantiek in veel relaties ineens zoek. Je zou verwachten dat de geboorte een kindje de ouders nog dieper verbindt. Soms voelt dat ook zo, maar lang niet altijd. Door alle slaaptekort en tijdgebrek kunnen de spanningen dan behoorlijk oplopen. Helaas wordt hier vaak te weinig aandacht aan gegeven, waardoor de jonge ouders van elkaar verwijderd kunnen raken. De meesten hopen dat het ‘vanzelf’ wel weer goed komt. Het groeiende aantal scheidingen bij jonge gezinnen wijst uit dat dit veelal niet gebeurt. Hoe kun je een scheiding voorkomen?

  Als de ouders zich op tijd realiseren dat aandacht en tijd voor elkaar ook heel belangrijk is, hebben ze de meeste kans van slagen, zegt Samyra van Roy, relatiecounselor en opvoedcoach. Vanuit haar praktijk Loving Life begeleidt zij stellen bij relatieproblemen en opvoedvragen. Alle ouders zouden liefst één avond per week een vertrouwde oppas bij hun kinderen moeten laten en samen iets leuks ondernemen. Er verandert namelijk iets wezenlijks in de relatie tijdens de zwangerschap, en vooral als het kindje geboren wordt: de geliefden krijgen een verzorgersrol met meer verantwoordelijkheid. Dan blijft er van romantiek weinig over. Alle energie en aandacht gaat naar het kindje of de kinderen, wat logisch is.

  Begin op tijd!
  Kinderen krijgen is een enorme verandering die turbulentie in je relatie kan oproepen. Tijd om weer contact te maken met elkaar, samen je ervaringen uitwisselen, verwachtingen bijstellen en ook samen plezier hebben is wat je relatie weer in balans brengt. Niet iedereen krijgt dit zelf voor elkaar. Merk je dit, weet dan dat jullie beslist niet de enigen zijn. Het is dan verstandig direct wat relatiehulp in te roepen. Grote kans dat, als je dit tijdig doet, het dan al snel weer goed gaat. Bovendien kun je meteen een paar handige communicatievaardigheden leren, waar je de rest van je leven plezier van hebt.

  Je hoeft het niet alleen te doen
  Het is helemaal niet zo gek om wat training te krijgen in hoe je een relatie goed houdt en zelfs ontwikkelt naar meer verbinding. Je leert dit nu eenmaal niet op school, net zo min als opvoeden. Bij Samyra kun je leren hoe je lastige onderwerpen op een fijne manier kunt bespreken, zonder irritaties of ruzie. Ook krijg je handvatten hoe je weer romantiek en plezier in de relatie terugbrengt. Als opvoedcoach helpt ze jullie ook om op één lijn te komen met opvoeden.

  Gratis kennismakingsgesprek
  Denk je dat jullie wel wat steun en training ­kunnen ­gebruiken? Bel of mail dan eens voor een gratis ­kennismakingsgesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply