Rate this post
 • Breng de sauna naar huis!
  Rate this post

  Voor velen is de sauna de ideale manier om te ontspannen; Het is lekker warm en je kunt je gedachten even helemaal leegmaken. Het grote nadeel is alleen dat je best veel moet betalen om naar de sauna te gaan en dat je vaak nog een stuk moet reizen als deze niet bij je om de hoek zit. Maar; er bestaan ook sauna’s die je in je eigen huis kunt installeren! Dan hoef je niet helemaal naar een sauna af te reizen en ben je op termijn ook nog eens minder geld kwijt! Waar je op moet letten wanneer je een eigen sauna wilt in huis leggen we je in dit artikel uit.

  Groot is leuk, maar…
  Het is logisch om een zo groot mogelijke sauna te willen. Dan weet je zeker dat er altijd genoeg ruimte is! Er is alleen wel één probleem met deze grote soort sauna’s; Er is behoorlijk wat energie nodig om de sauna op te warmen. Dit betekent dat de sauna duurder is in gebruik en dat het langer duurt voordat de sauna is opgewarmd. We raden je daarom aan om, voordat je een sauna koopt, goed na te denken over hoe groot je de sauna precies wilt hebben en hoeveel de sauna precies verbruikt zodat je geen onnodige stroomkosten maakt.

  Welke sauna wil je?
  De twee meest voorkomende sauna’s zijn de Finse sauna en de infraroodsauna; alhoewel die tweede volgens de Finnen geen sauna is. Het verschil is dat de Finse sauna water verwarmt, wat dan stoom wordt en de ruimte zo opwarmt. De infraroodsauna gebruikt infraroodstralen om de gebruikers direct te verwarmen. Dit betekent dat de infraroodsauna minder energie verbruikt, maar dat de stoom waar sommigen zoveel van houden er, helaas, niet is. Welke van de twee soorten je moet kiezen, ligt helemaal aan jouw eigen voorkeuren. Als je meer informatie nodig hebt om jouw keuze te kunnen maken, raden we je aan een bezoekje te brengen aan www.fonteyn.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply