Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Breng je gebit in veiligheid
  Rate this post

  Fanatiek sporten geeft je een interne kick en dat voelt geweldig! Wat minder geweldig voelt, is als je een bal in je gezicht krijgt tijdens het basketballen, of een goede rechtse tegen je gebit tijdens het kickboksen. Je gebit moet een heel leven mee en daarom loop je tijdens het sporten liever geen risico’s.

  Als je aan het sporten bent, kun je natuurlijk niet steeds ter bescherming je handen voor je mond houden. Toch wil je geen beschadigingen aan je tanden, je tandvlees, je lippen of je tong. Lara: ‘Ik doe drie keer per week aan boksen en dan is het logisch dat ik vaak klappen krijg. Om mijn gebit te beschermen, had ik een voorgevormd bitje gekocht in de sportwinkel, maar die zat niet lekker en viel vaak uit m’n mond. Een medesporter vertelde me over Tandpro­thetiek Brabant. Die kon een persoonlijke mondbeschermer ­maken. Ik heb een afspraak gemaakt en heb een volledig op maat gemaakte mondbeschermer laten maken. Siendsdien kan ik zorgeloos sporten zonder het risico op een mondbeschadiging. Ik geef deze tip nu geregeld aan mijn boksmaatjes en die zijn ook erg tevreden.’

  Rubberen mondbeschermer
  Tandprothetiek Brabant denkt graag met jou mee over ­betrouwbare mondbescherming. De tandtechnicus kan een exact passende gebitsbeschermer maken. Dit hulp­middel geeft de beste bescherming, in tegenstelling tot de kant-en-klare bitjes uit de sportwinkel. Als je bij Tandprothetiek Brabant komt, maakt de tandtechnicus eerst een afdruk van jouw gebit. Daarmee maakt hij een kopie van je gebit en daarop wordt de gebitsbeschermer gemaakt die precies op jouw gebit past. Wanneer je ­beschadigingen aan de mondbeschermer krijgt, zoals scheuren of plekken die doorgebeten zijn, moet je deze laten vervangen. Ook als je mond­beschermer niet goed meer past, doe je er verstandig aan een nieuwe te laten aanmeten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply