Rate this post
 • Buikpijn en een tennisbal onder het NOS Journaal…
  Rate this post

  Toen ik net met de opleiding begonnen was, ervoer ik wat voetreflex voor een mens kan betekenen. Al wekenlang liep ik met een knoop in mijn maag en had ik totaal geen trek in eten. Toevallig moesten we in die week een paar keer de spijsverteringsmassages op elkaar oefenen. Na de derde massage kwam zomaar ineens de honger terug en at ik met smaak een lekker broodje!

  Tijdens mijn opleiding leerde ik gaandeweg hoe belangrijk de spijsvertering is voor iemands algehele gezondheid. Je darmen regelen namelijk je energiehuishouding en zijn van essentieel belang voor de afweer tegen ziektes door middel van je immuunsysteem. Al je spijsverteringsorganen tezamen zorgen voor de voeding van je lichaam. Door slechte voeding of antibiotica wordt je immuunsysteem ontregeld. Door stress of een auto-immuunziekte kan je afweermechanisme ook te hard gaan werken, zodat het uitgeput raakt. Evenwicht is daarom van het grootste belang. Ook immuunsystemen en dus je darmen hebben af en toe rust nodig.
  Een mens kan veel doen om zijn spijsvertering gezond te houden, door te zorgen voor goede voeding, beweging en rust. En wat ik zelf soms doe, is thuis met een tennisbal onder het middengedeelte van de voet tijdens het NOS Journaal ‘s avonds heen en weer rollen, waardoor de darmen gestimuleerd worden.
  Bij een verstoorde spijsvertering kunnen voetreflexmassages de darmen reinigen en weer op gang helpen of juist tot rust brengen. De herstelde balans revitalisert je immuunsysteem. Het is soms gemakkelijker om samen te kijken naar je klachten en de onderliggende oorzaken, dus wees welkom. De behandelingen worden vergoed!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply