Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Burn-out is geen taboe
  Rate this post

  In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen met (bijna) burn-outklachten. Komt een ­burn-out steeds meer voor? Ja. Tegelijk is een constatering ook dat het niet meer iets  is waarvoor je je zou moeten schamen.

  In het programma ‘Sofie in de mentale ­kreukels’ onderzocht Sofie Hilbrand burn-outklachten. Misschien heeft dit eraan bijgedragen om ook het taboe te doorbreken om aan te geven dat je het zwaar hebt of even niet meer ziet zitten. Door de drukte van het huidige leven neigen we ertoe om voorbij te gaan aan wat ons lichaam ‘vertelt’ of laat voelen.

  Omdat we geleerd hebben vooral naar ons ­verstand te luisteren, herkennen we vaak de signalen van ons lichaam niet en kunnen ­psychische en fysieke klachten ontstaan. Vaak gaan we deze signalen pas herkennen en verbanden leggen als ze heviger worden; pijn gaan doen. Deze manier van leven gaat ten koste van wat jij wilt, jouw behoeftes en verlangens, wat goed is voor jou. Je balans is zoek.

  Herken je jezelf hierin en wil je hier mee aan de slag? Haptonomie verbindt je hoofd en ­lichaam, laat je denken beter samenwerken met wat je voelt en doet. Tijdens een sessie maak ik heel concreet en tastbaar wat je doet en wat je kunt doen. Je leert het niet alleen te snappen met je hoofd, maar ook te voelen in je lichaam en ernaar te handelen. Doordat je de signalen eerder gaat herkennen, krijg je meer invloed in het hier en nu en wordt het leven ontspannener en leuker. Hierdoor ontstaat er opnieuw een balans die bij jou past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply