Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Burn-out? Kom er weer bovenop!
  Rate this post

  Als je te maken hebt met een burn-out, is dat een teken dat je lichaam en geest helemaal uit balans zijn. Je bent letter­lijk opgebrand. Vaak ben je dan zo uitgeput, dat je niet meer weet hoe je van het leven kan genieten. Want je bent alleen maar aan het ‘overleven’.

  Bij een burn-out is er een duidelijk gebrek aan energie en een acupunctuurbehandeling is er in eerste instantie erop gericht om de energiebalans weer te herstellen. Naast de oververmoeidheid kenmerkt zich een burn-out vaak ook door andere klachten, zoals hoofdpijn, somberheid, slaapstoornissen, prikkelbaarheid of een negatief zelfbeeld. Omdat een acupuncturist altijd naar de persoon in zijn geheel kijkt, worden ook deze klachten in de behandeling meegenomen.

  Traditionele Chinese geneeswijzen
  Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeswijzen. Deze holistische geneeswijze is meer dan 2000 jaar oud.
  Bij acupunctuur worden een aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam. Hiermee wordt de blokkade opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangezet, waardoor de klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.
  Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar. Vaak combineer ik de behandeling met kruidengeneeskunde en voedingsadviezen, waardoor de klachten sneller gaan verminderen.

  Ondersteuning
  Voor het beste resultaat zijn een aantal wekelijkse behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van je klachten. Ook kan acupunctuur prima ingezet worden ter ondersteuning van andere therapieën. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, worden acupunctuurbehandelingen grotendeels vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply