Rate this post
 • Cadeautjes geven: zo doe je dat!
  Rate this post

  Wat geef je hem nou weer? Of wat moet ik haar nou weer eens cadeau doen? Of het nou met een verjaardag, feestdag of andere gelegenheid is, cadeautjes kopen blijft een uitdaging. Vooral origineel blijven, dat is wel echt een dingetje… Want anders blijf je elk jaar maar weer sokken kopen voor je vader, of ben je weer genoodzaakt om zo’n standaard douchesetje op te pikken bij de drogist. Niet dat dat geen leuke cadeautjes zijn, uiteraard. Maar af en toe iets anders is ook wel eens leuk. Iets wat nou echt een verrassing is!

  Het gaat om de gedachte
  De prijs van een gift is niet wat het zijn waarde geeft. Je kunt namelijk ook op een hele andere manier waarde aan een cadeau voegen door er over na te denken. Alleen al weten dat jij tijd hebt vrij gemaakt voor het cadeau is namelijk al heel bijzonder voor de ontvanger. Is iemand waar je veel om geeft binnenkort jarig? Neem dan eens tien minuten de tijd om terug te denken naar alle leuke momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Vaak herinner je je zo weer momenten waar je heel lang niet aan gedacht heb. Ga dan op zoek naar een cadeau wat met die bijzondere herinnering te maken heeft. Wanneer je het cadeautje dan geeft, geef je niet alleen het fysieke cadeau, maar ook nog eens de herinnering erbij.

  Een klein geitje
  Cadeaus worden meestal geassocieerd met speciale gebeurtenissen. Maar het kan natuurlijk ook gewoon, nou ja, zomaar! Het verrassingselement voor zo’n ‘zomaar cadeautje’ doet al de helft van het werk. Het heeft namelijk de onderliggende boodschap: ik heb aan je gedacht (en niet alleen maar omdat je verjaardag op de kalender in de wc stond). Het hoeft dus ook absoluut geen groot cadeau te zijn. Zelfs als je jong bent en nog niet zoveel geld hebt, kun je je moeder helemaal blij maken door even langs de bloemist te gaan. Of stuur een vriend of vriendin die je al lang niet gezien hebt gewoon eens een kaartje op, om te vragen hoe het gaat. Dat is toch net weer iets persoonlijker dan een appje!

  Heb er wat aan
  Vaak laten we ons door emoties leiden wanneer we naar een cadeautje voor iemand op zoek zijn. Ons oog valt op één of ander grappig item en we vinden het gelijk zo leuk dat we het geven, zonder na te denken over of de ontvanger er eigenlijk wel iets aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan die grappige kersttrui die je geeft op kerst, terwijl kerst de dag daarna weer afgelopen is. Het probleem met ‘grapjes’ is dat ze vaak na de gelegenheid achter in de kast belanden. Diegene heeft er namelijk daarna niks aan, maar voelt zich te schuldig om het weg te gooien. Daarom is het ook leuk om op zoek te gaan naar iets wat de ontvanger veel kan gebruiken; zo denkt hij of zij namelijk steeds aan jouw gift als het gebruikt wordt.

  Dan maar geld
  Het wordt wel eens gezien als het makkelijke of saaie cadeautje, maar geld is natuurlijk ontzettend handig: de ontvanger komt het vaak te kort en kan er zo iets mee kopen waar ze echt blij mee zijn. Maar geld hoef je natuurlijk niet te geven in een simpele envelop. Geld groeit niet aan bomen zeggen ze? Koop en plant en hang er wat briefjes in! Daarnaast zijn cadeaubonnen van de ontvangers lievelingswinkel ook altijd een goed idee.

  Luister goed
  Een andere manier waarop je een aandachtig cadeau kunt verzinnen is door aandachtig te zijn! Hoe vaak zeggen we wel niet ‘had ik dit nou maar’ of ‘ik heb zo iets leuks gezien’. Het probleem is dat we het daarna altijd weer vergeten. Begin daarom een lijstje op je telefoon met ‘cadeau ideeën’. Elke keer als iemand iets zegt dat ze graag zouden willen, noteer je het. Als je dan een hele tijd later op hun verjaardag ermee komt aanzetten, komt dat super goed over. Altijd wel even checken dat ze het in de tussentijd niet al gekocht hebben natuurlijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply