Rate this post
 • ‘Centering Pregnancy’
  Rate this post

  In deze editie staat het thema ‘Mooi de herfst in’ centraal. Dat betekent dat de zomer haar einde nadert en iedereen weer terug is van vakantie. Ook bij Verloskundigenpraktijk Doevendans is iedereen na heerlijk te zijn uitgevlogen weer terug op het nest.

  Dat brengt me bij de foto van de vogels. Die geeft wel de juiste verbeelding van ‘terug op het nest’. De foto is een symbolisch cadeau voor de praktijk. Misschien heb je erover gelezen in de vorige uitgave van het ForYou Magazine. Daarin hebben we verteld over onze aanloop naar de vakantie en de teambuilding in Frankrijk.

  Als facilitator en counsellor heb ik een teambuilding­programma op maat gemaakt. Er was tijd, rust en ruimte om allerlei onderwerpen te bespreken. Dat heeft hernieuwde energie gebracht, om vervolgens weer gezamenlijk actief te starten. Tijdens de teambuilding liepen we langs een etalage waar een schilderij hing dat precies liet zien wie wij zijn. Het schilderij is gekocht en onder onze armen mee­genomen in het vliegtuig.
  De vogels op de tak verbeelden de verloskundigen en de assistentes. de vogel rechts ben ikzelf; één die vol bewondering toekijkt, maar ook mag meekijken en meedenken over allerlei ontwikkelingen.
  Wat een voorrecht om jullie in dit artikel te mogen vertellen over de nieuwe ontwikkelingen!

  Centering Pregnancy
  Bij ons sta je centraal voor, tijdens en na de zwangerschap, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Alle aandacht gaat uit naar persoonlijke begeleiding. We starten in september met een heel nieuwe opzet van de ondersteuning en begeleiding: Centering Pregnancy. Centering Pregnancy is een nieuwe manier van verloskundige zorg. We zijn zó enthou­siast, dat we op 10 september 2015 in Apeldoorn er als eerste verloskundigenpraktijk mee van start gaan!

  Wat houdt Centering Pregnancy in?
  In een groep vrouwen die ongeveer in dezelfde periode als jij zijn uitgerekend, komen we in tien bijeenkomsten samen, op een vaste dag en een vast tijdstip. Je hebt individueel contact met onze verloskundige voor het uitwendig onderzoek naar de groei en ligging van de baby. Daarnaast leer je zelf je bloeddruk te meten en houd je een eigen zwangerschapskaart bij. In de groep bespreken we allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Voordelen: we gaan dieper in op allerlei onderwerpen, je wordt actief betrokken bij persoonlijke zorghandelingen en je deelt je kennis en ervaring met de groep.

  Naast alle kennis en de begeleiding van de verloskundige ben ik benieuwd naar jullie verhalen, ervaringen en belevenissen op het psychosociale vlak. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply