Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Chinese geneeskunde voor moeder en kind
  Rate this post

  Chinese geneeskunde, op de manier waarop ik die in de praktijk toepas, is geschikt voor heel kleine baby’s tot volwassenen op heel hoge leeftijd. En het is geschikt voor heel veel aandoeningen en ziekten, waarbij de onbalans ervan meestal goed reageert op de therapie over het algemeen.

  Chinese geneeskunde gaat niet alleen over Yin en Yang, maar is veel genuanceerder. Met mijn methoden, zowel traditioneel Chinees als modern door middel van elektro-acupunctuur van Voll, weet ik meestal wel de oorzaak boven tafel te krijgen. Deze oorzaak ligt vaak dieper in ons lichaam verborgen en komt met allerlei gewone testen vaak niet duidelijk naar voren.

  Kwaaltjes bij kinderen
  Zo ook dus met kleine kinderen. Vaak is er sprake van een soort van valse start en hebben deze baby’s en jonge kinderen last van allerlei kwaaltjes. Ik noem er een paar: veel slijmvorming, eet- en darmstoringen, last van inentingen, astma, eczeem, gedragsproblematiek, slapeloosheid, allergieën enzovoort. Daar kan ik meestal heel veel aan doen; soms in de vorm van een middel (homeopathie, kruiden), soms in de vorm van een dieetadvies, soms door te verwijzen naar een juiste specialist (chiropractor of psychotherapeut, beiden gericht op jonge kinderen, of de huisarts). Daarbij komt het ook heel vaak voor dat moeders problemen ondervinden na het krijgen van een kindje. Naast ont-zwangeren zijn er ook vaak problemen met borstvoeding, darmen en gewicht. Daar kan ik vaak wel wat aan doen. Als kinderen ziek zijn, zijn meestal moeders ook erg betrokken hiermee, waardoor moeheid en uitputting op de loer liggen. Ook hier is veel aan te doen.

  Een wanhopige moeder
  Voorbeeld: er kwam een moeder met een baby van 8 maanden bij mij in de praktijk, en de moeder vroeg mij haar baby te helpen, want ze spuugde alles uit. Toen ze alleen borstvoeding gaf, was het een beetje, maar nu, na het stoppen van de borstvoeding, werd het erger. Haar gewicht nam niet toe en ze was vaak wakker, huilend natuurlijk. De moeder was wanhopig en liep op haar tandvlees. Na onderzoek kwam ik erachter dat het kind een intolerantie had voor melkproducten en ook van tarwe. Ze kreeg broodhapjes, fruithapjes en flesvoeding. Door dit aan te passen, ging het al veel beter. Ik heb haar ook een homeopathisch middeltje gegeven om het te versnellen. Voor de moeder heb ik ook wat Chinese kruiden kunnen uitzoeken om haar weerstand en uithoudingsvermogen te verbeteren. De baby is onlangs 1 jaar geworden, blakend van gezondheid en met energie voor tien. Ze slaapt lekker de nacht door en is heel tevreden. Moeder ook trouwens: veel beter in balans, keurig op gewicht van voor de zwangerschap en eigenlijk wel zin in een tweede over niet al te lange tijd.

  Kortom: er is veel te doen voor zowel moeders als baby’s en kleine kinderen. Ik hoop je gauw te ontmoeten in mijn praktijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply