Rate this post
 • Chiropractie: ook voor kinderen!
  Rate this post

  Veel mensen kennen chiropractie als een natuurlijke en veilige manier om van klachten in het bewegingsapparaat af te komen. Maar deze behandelwijze is juist bij baby’s, kinderen en tieners uitermate geschikt, omdat het jonge lichaam in de groeifase zich nog goed kan aanpassen.

  Een chiropractor is een specialist die een vijfjarige opleiding heeft afgerond aan een universiteit in het buitenland en in Nederland een jaar praktijkscholing heeft gevolgd. Een chiropractor gaat op zoek naar blokkades in de gewrichten, die zijn ontstaan in het bewegingsapparaat. De chiropractor oefent vervolgens met zijn handen druk uit op de wervels om ze te corrigeren en weer in balans te brengen. Dit gebeurt pijnloos en veilig.

  Te behandelen klachten
  Klachten waarmee ouders met hun kind naar de chiro­practor kunnen gaan, zijn bijvoorbeeld ‘huilbaby’s’. Door veel te huilen, geeft een baby aan dat er iets met hem aan de hand is, bijvoorbeeld een geboortetrauma door de bevalling. Helaas kan een baby niet praten, en kan die dus niet uitleggen wat er mis is.
  Andere klachten waarmee je met je baby naar een chiropractor kunt gaan, zijn een voorkeurshouding, buikkrampjes en overstrekken.
  Bij peuters en kleuters kan het gaan om prikkelbaarheid of een gebrek aan energie, en wat oudere kinderen kunnen last hebben van lagerug-, nek- of hoofdpijnklachten of slapeloosheid, of van gewrichtsblokkades door een val of (sport)blessure.

  Iedereen kan geholpen worden
  De leeftijd van de patiënt maakt overigens niet uit: baby’s van nog maar enkele weken oud kunnen al behandeld worden. Slechts enkele behandelingen zijn meestal al voldoende om de klacht(en) effectief mee aan te pakken.

  Afspraak maken
  Om een afspraak te maken met een chiropractor, heb je geen verwijzing nodig van een huisarts of andere specialist. Chiropractische behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, en valt niet onder het eigen risico.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply