fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Choco-oehlala!

    Er worden veel eigenschappen aan chocolade toegeschreven: het heeft een bloeddrukverlagend effect en de reputatie een afrodisiacum te zijn. En je wordt er gelukkig van. Maar bovenal is chocolade natuurlijk vooral bestemd om van te genieten. De romige smaak die je ervaart wanneer je een stukje in de mond laat smelten. Niet te versmaden en heerlijk bij een grote mok thee en zelfs bij een goed glas wijn. Zo’n geluksmomentje verdient gewoon een product dat vervaardigd is op ambachtelijke wijze.

    ‘Van een bonbon moet je optimaal genieten. Prop hem dus niet in een keer in je mond, maar hap er eerst een stukje af. Zo komt de vulling het best tot zijn recht’, adviseert Linda Tissink, die haar winkel op franchisebasis heeft van het familiebedrijf Martinez Chocolade. ‘We hebben een eigen merknaam en ons private label kom je zowel in binnen- als buitenland tegen. De geschiedenis van de chocolaterie gaat terug naar 1952 toen oprichters Wim Stam en zijn vrouw Tiny het bedrijf begonnen. Het echtpaar kreeg één zoon en zeven dochters die ook allen met grote toewijding meewerkten in het bedrijf. Zoon Martin zorgde voor de producten en zijn zeven zussen voor de bediening van de klanten. Naar hen is de merknaam van het private label ­Martinez genoemd: Martin en zijn zeven zusters.’

    Nooit in koelkast bewaren
    Alhoewel Martinez Chocolade vandaag de dag tot één van de modernste productiebedrijven van zijn soort in Europa behoort, worden er in het productiebedrijf nog steeds met de hand ambachtelijke chocoladeproducten geproduceerd. ‘Het creëren van producten van excellente kwaliteit en voortreffelijke smaak is alles voor ons. Maar naast kwaliteit staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel’, licht Linda toe. ‘Al meer dan zestig jaar werken wij met veel liefde en toewijding, op een duurzame manier, aan diverse chocolade­producten. Wij hebben een unieke receptuur die alleen voor ons gemaakt wordt en vloeibaar naar Amstelveen wordt vervoerd om daar in ons productiebedrijf verwerkt te worden. Onze chocolade is heel romig van smaak en is echt van een andere kwaliteit dan een reep of bonbons die je in de ­supermarkt koopt. En om die smaak optimaal tot zijn recht te laten komen, kun je deze het best bewaren op een temperatuur tussen de 18 en 20 graden. Veel mensen maken de fout om de chocola in de koelkast te bewaren. Door het product terug te koelen naar een graad of 4, verliest het een groot deel van zijn smaak die ook niet meer terugkomt ­wanneer je het weer op kamertemperatuur laat komen. Bewaar onze chocolade daarom nooit in de koelkast.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply