Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Combineren kun je leren
  Rate this post

  Weet jij welke kledingstijl precies bij jouw persoonlijkheid past en welke kleuren jou doen stralen? Of ga je door het leven als een grijze muis die niet opvalt, maar ook vooral geen zelfverzekerdheid uitstraalt? Doe jezelf de eer aan die je verdient en zorg dat je innerlijk en uiterlijk in balans zijn.

  ‘Kleding is voor mij altijd al heel belangrijk geweest’, kijkt personal dresscoach Karin Bekkers terug. ‘Die passie loopt eigenlijk als een rode draad door mijn leven. Als klein meisje knutselde ik al kleertjes voor mijn barbies in elkaar en toen ik op de middelbare school zat, maakte ik bijna al mijn kleding zelf. Ik voelde me altijd het meest zelfverzekerd als mijn kleding ‘klopte’. Dat gold ook voor mijn werk in de commerciële wereld. Het was voor mij heel belangrijk om zakelijke kleding te vinden waarin ik toch mijn eigen identiteit kon bewaren.’

  Versterk je persoonlijkheid
  Karin stopte met haar baan toen ze kinderen kreeg, maar volgde in die tijd wel allerlei opleidingen. ‘Dat was eigenlijk heel breed: van creatief, tot coaching en styling. Ik had geen idee wat ik wilde, maar na vijf à zes jaar vielen de puzzel­stukjes op hun plek: ik wilde kleding- en styling­advies geven. Bij kleding gaat het namelijk niet alleen om de buitenkant, maar het is ook een middel om je persoonlijkheid te laten spreken en versterken. Als je kleding draagt die niet bij je past, kun je de verkeerde indruk wekken en dat kan zelfs tegen je werken. Iedere vrouw is mooi en dat kun je met kleding op de juiste manier benadrukken.’

  Het gaat niet over maten
  ‘Het gaat bij kleding niet over maten’, vervolgt Karin haar verhaal. ‘Het gaat om de acceptatie van je lijf en hoe je dat met de juiste kleding kunt benadrukken. Welke kleuren passen bij jouw uiterlijk en welke kledingstijl past bij de vorm van je gezicht, lichaam en persoonlijkheid? Veel vrouwen zijn ontevreden over hun uiterlijk en hebben dikwijls een totaal verkeerd beeld van zichzelf. Als coach kan ik hen hierin begeleiden en hen doen inzien dat schoonheid niet afhangt van je kledingmaat. Het mooiste vind ik om een vrouw in het hele traject te begeleiden. Dan begin ik met een kleuradvies, een stijladvies, het bekijken van de eigen kleding en vervolgens het shoppen. Je ziet mensen dan gewoon veranderen, dat is zo mooi! Ik kan helemaal ontroerd raken als ik zie hoe iemand daardoor gaat stralen en haar zelfverzekerdheid (her)vindt. Daar doe ik het voor!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply