Rate this post
 • De comeback van permanente make-up
  Rate this post

  Er was een tijd dat permanente make-up niet zo populair was. Bij sommige vrouwen werden na een behandeling de wenkbrauwen blauw of rood, ­waardoor het resultaat van de behandeling niet echt aansloot bij het gewenste effect. En dat heeft natuurlijk anderen afgeschrikt om ook naar een salon te gaan voor deze behandeling. Maar gelukkig is er in de afgelopen tijd veel verbeterd, en nu is permanente make-up weer helemaal terug!

  De pigmenten die tegenwoordig gebruikt worden, zijn beter van kwaliteit, zodat de wenkbrauwen niet meer rood of blauw verkleuren, en ook worden ze minder diep in de huid gebracht. Hierdoor worden de pigmenten na verloop van tijd afgevoerd uit de huid, zodat je het eigenlijk hebt over ‘semi-permanente make-up’.

  Nieuwe technieken
  Maar niet alleen zijn de pigmenten die nu gebruikt worden beter dan die van vroeger, ook zijn er nieuwe technieken om permanente make-up aan te brengen, zodat er voor elke klant en leeftijd een techniek is die past.
  Zo is er de hairstroke-techniek. Hierbij worden je eigen wenkbrauwen met een heel dun naaldje geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’. Met deze techniek krijg je een effect dat ervoor zorgt dat je wenkbrauwen er mooi en heel natuurlijk uitzien. Een andere techniek is ‘ombre’, die zorgt voor het effect van wenkbrauwpoeder. Je krijgt heel natuurlijk ogende, zacht gepoederde wenkbrauwen, óf strakke en bijna grafische wenkbrauwen door het kleurverloop van donker naar licht.

  Pigmentatie bij chemo en alopecia
  Als je een chemokuur ondergaat, verlies je doorgaans je haar. Niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen. Pigmentatie van je wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. De permanente make-up heeft dan precies dezelfde vorm en hoogte als jouw eigen wenkbrauwen. Deze oplossing is ook geschikt als je te maken hebt met de haarziekte alopecia. In beide gevallen worden de behandelingen meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply