Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Communicatie op één tijdens de echtscheiding
  Rate this post

  Verdriet, verwarring, spanning en onzekerheid: als je een scheiding doormaakt, is dit slechts een greep uit de emoties waar je tegenaan loopt. Niet alleen voor jou en je partner is het een heftige periode. Als er kinderen in het spel zijn, wordt het proces nog veel ingewikkelder.

  Wat de aard van de scheiding ook is: je wilt goede afspraken maken over de financiën, de huwelijkse voorwaarden en natuurlijk over de kinderen. Want ook al gaan jullie als partners uit elkaar, jullie blijven samen verantwoordelijk als ouders.

  Duurzame afspraken
  Een mediator helpt jou en je (ex-)partner om samen oplossingen te zoeken voor de problemen waar je tegenaan loopt. Bij mediation staat verbetering of behoud van de communicatie centraal. Helemaal wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, is dat immers erg belangrijk. Als jullie, met behulp van een mediator, goed kunnen praten over de situatie kunnen er betere en duurzame afspraken gemaakt worden.

  Situatieafhankelijk
  Mr. Maaike Hoogerwerf is advocaat en scheidingsmediator. Zij vertelt: ‘Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding, vormen die altijd een gemeenschappelijk belang. Het is belangrijk om de relatie goed af te hechten om als ouders na de scheiding goed te kunnen samenwerken. Dat lukt via mediation doorgaans beter dan via een echtscheiding op tegenspraak, waarin de standpunten vaak verharden. Bij mediation is er ruimte voor de emoties, die soms in eerste instantie een goed voortgezet ouderschap in de weg staan.’

  Afspraken vastleggen
  Advocaat en scheidingsmediator mr. Erica Benard: ‘Als mediators geven wij juridische informatie en praktische tips. Zo kunnen jullie de beste beslissingen maken. Als er afspraken zijn gemaakt waar iedereen achter staat, wordt alles vastgelegd in een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Dit wordt opgestuurd naar de rechtbank en er hoeft dan geen zitting aan te pas te komen. Bij mediation staat communicatie altijd op één. Dit zorgt ervoor dat jullie allemaal met een beter gevoel aan jullie nieuwe start beginnen.’

  Mediation in het kort:

  – Betere oudercommunicatie
  – Kostenbesparend
  – Tijdbesparend
  – Betere emotionele afsluiting van de scheiding

  Liever een advocaat?
  In sommige gevallen heb je toch liever een advocaat die uitsluitend jouw belangen behartigt. Ook in dat geval kun je terecht bij mr. Hoogerwerf en mr. Benard van Hoogerwerf Kessel Dill & Benard. Beiden zijn als mediator aangesloten bij de MfN en behandelen daarnaast ook zaken op het gebied van het personen- en familierecht. Natuurlijk wordt er altijd rekening gehouden met het belang van de kinderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply