Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De complete start voor jou en je baby

  Word je mama? Superleuk – van harte! Er staat je een leuke, speciale en spannende tijd te wachten. Voor de een is alles nieuw en de ander heeft al vergelijk met de vorige zwangerschap, maar het blijft indrukwekkend! Er verandert nogal wat: er komt een mensje bij!

  Zwangerschap, bevallen, moederschap? Allemaal topsport! En zoals een topsporter een heel team om zich heen heeft – een therapeut, een mental coach, een trainer -, zo zou jij als (aanstaande) mama ook een heel team tot je beschikking moeten hebben. Dat is het unieke concept van De Zwangere Zaak: alle specialisten onder één dak.

  Bij De Zwangere Zaak werken 14 verschillende professionals met ieder hun eigen specialisme en de gedeelde passie voor het concept Zwanger Mama Jij.
  Heb je behoefte aan ontspanning, mentale ondersteuning, wil je je voorbereiden op je bevalling of wil je fysiek sterk blijven? Je vindt het allemaal bij De Zwangere Zaak.

  Om je een beeld te geven van wat wij verstaan onder een optimale voorbereiding op je zwangerschap, bevalling en moederschap, lichten we een aantal van onze diensten voor je uit.

  Osteopathie tijdens de zwangerschap
  Door de zwangerschap verandert de vorm van je lichaam. Door een andere ligging van een aantal organen en de hormonen verandert het bindweefsel. Als het lichaam niet in staat is deze veranderingen harmonieus op te vangen, kunnen er klachten ontstaan. Osteopathie zorgt ervoor dat het lichaam tijdens de zwangerschap beter kan omgaan met alle veranderingen die het ondergaat. Naar de bevalling toe is het bovendien belangrijk dat er geen restricties zijn in de bekkengewrichten, om een vlotte indaling en geboorte mogelijk te maken. Op die manier is de kans op complicaties tijdens de bevalling verkleind.

  Osteopathie na de bevalling
  De geboorte is zowel fysiek als mentaal een ingrijpende gebeurtenis. Soms verloopt de bevalling minder soepel, door bijvoorbeeld langdurige weeën, een trage ontsluiting of het gebruik van een vacuümpomp. De krachten tijdens de bevalling kunnen de oorzaak zijn van bewegingsverlies na de bevalling. Dit bewegingsverlies kan het herstel in de weg staan en diverse klachten geven zoals bekkenpijn, klachten aan het stuitje, incontinentie en buikpijn. Na de bevalling vindt er tevens een grote drukverandering plaats in de buik. Gedurende de zwangerschap zijn verschillende organen van positie gewijzigd, die nu weer moeten terugkeren. Deze veranderingen kunnen ertoe leiden dat er verlies van bewegingsvrijheid in de buik ontstaat. De osteopaat heeft als belangrijkste taak dit bewegingsverlies te herstellen. Zo kunnen klachten verdwijnen en kun jij optimaal herstellen.Een osteopathische controle na de bevalling kan dan ook van grote waarde zijn voor een optimaal herstel.

  Osteopathie bij baby’s
  Een bevalling is in principe een natuurlijk proces, maar je kunt je wel voorstellen dat door bijvoorbeeld de positie van de baby in de baarmoeder, de ligging tijdens de bevalling in het baringskanaal, de duur van de persfase of een vacuümpomp je baby een ‘sportletsel’ oploopt. Er kan door al dit soort krachten bijvoorbeeld hoog in de nek een bewegingsbeperking ontstaan, met darmkrampjes, winderigheid, obstipatie, voorkeurshouding, overstrekken en reflux als gevolg. Hoog in de nek loopt de zenuw die onder andere de darmen aanstuurt, die door de bewegingsbeperking overprikkeld kan raken en klachten geeft. Door de nek met zeer zachte technieken weer soepel te maken, kan deze over­prikkeling worden weggenomen.

  Massage
  Het is een feest om tijdens je zwangerschap weer even op je buik te kunnen liggen en te genieten van een heerlijke massage. Ook als je net mama geworden bent, is een massage ideaal om te kunnen opladen. Het kan namelijk niet vaak genoeg worden benadrukt: zorg goed voor jezelf. Dan houd je ook nog energie over voor andere dingen!

  Bevalcursussen
  Je wilt je goed voorbereiden op je bevalling. Als je weet hoe de bevalling verloopt en wat je kunt verwachten op mentaal en fysiek gebied, kun je met vertrouwen uitkijken naar je bevalling. In de verschillende cursussen die door paramedici worden gegeven, krijg je veel informatie, die gekoppeld wordt aan concrete oefeningen als ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en oefeningen voor de mindset. Want bevallen is ‘hoofd uit en lijf aan’. Dit alles op een praktische en nuchtere manier en direct toepasbaar.

  Op mentaal gebied
  Tijdens de zwangerschap en het moederschap verandert er veel in leven en in je lichaam. Niet gek dat je soms wat minder goed in je vel zit. ‘Geniet ervan!’ is wat je iedere dag hoort. Goed bedoelde woorden, maar erg lastig als je diep van binnen helemaal niet van je zwangerschap of moederschap kan genieten. Onze gespecialiseerde psycholoog werkt onder andere met EMDR. Je kunt je hierdoor al snel beter voelen, zodat jij weer energie voor jezelf hebt en voor je gezin.

  Top fit zwanger & mama zijn
  Word je moeder, dan is dat een extra goede reden om voor jezelf te zorgen. Ben je in een goede conditie tijdens je zwangerschap, dan ontwikkel je veel minder snel klachten als bekken- en rugklachten. Ook vergroot je de kans op een vlotte bevalling en een vlotter herstel. En dat kun je goed gebruiken als je mama bent! Bij De Zwangere Zaak kun je kiezen uit veel verschillende sportmogelijkheden. Zo zit er altijd iets bij wat je leuk vindt. Het aanbod bestaat uit FitMoM Indoor, FitMoM Outdoor, ZwangerschapsYoga en MamaYoga. Ook is er een basistraining vanaf 4 weken na je bevalling: ‘Back in Shape’. Bij FitMoM werken we met circuittrainingen. Hierin train je op je eigen niveau en krijg je veel individuele aandacht. Bij de Yoga lessen draait het om ademhaling en ontspannen op een nuchtere en eenvoudige manier.

  Op een heel goede zwangerschap, bevalling en moederschap!

  Team De Zwangere Zaak

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply