Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Contact zonder woorden
  Rate this post

  Soms onderschep je de blik van je kind en twijfel je of die wel lekker in zijn of haar vel zit. Maar als je jouw kind hiernaar vraagt, schudt die alles van zich af. Het is oké, er is niets aan de hand. Dan volgt er toch weer een driftbui, of lijkt je kind zich steeds verder terug te trekken. Wat is er toch eigenlijk aan de hand?

  Het kan soms moeilijk zijn om, als je kind zich niet goed voelt, contact te maken. Kinderen vinden het ook niet altijd makkelijk om over hun gevoelens te praten. Sommige kinderen voelen zich niet gezien. Ze trekken zich vervolgens steeds verder terug, waardoor de kinderen steeds verder lijken te verdwijnen. Het kind dat zich niet gezien voelt maakt zichzelf zo onzichtbaar en vertelt niet graag wat hem of haar dwars zit. Iemand die naar ze luistert, kan hen dan enorm helpen. Zelfs al vertellen ze zelf eerst niets.

  Contact op onderbewust niveau
  Hoe kan dat? Er is een manier om toch contact te maken met je kind zonder dat hier woorden bij nodig zijn. Dianta Anthonijsz van Fluistering van ons innerlijk kind kan met een fluisterafstemming contact maken met je kind. De afstemming vindt plaats met behulp van een foto en een eerste gesprek. ‘Op die manier kan ik op onderbewust niveau contact maken met je kind. Je kind kan mij op deze manier heel erg veel vertellen. Bovendien is het een heel erg laagdrempelige methode. We hoeven hiervoor niet in dezelfde ruimte te zijn’.

  Slepen met stenen
  Wat vertelt een kind allemaal bij een fluisterafstemming? ‘Vaak worden mij metaforen aangedragen. Ik zag bijvoorbeeld een keer iemand moeizaam met gigantische stenen slepen om een iglo mee te maken. Maar toen hij die iglo liet zien, was die helemaal niet meer zo groot als het eerst leek. Het stond symbool voor de problemen, die al gedurende de afstemming kleiner werden’. Het kan ook wel best heftig zijn, vertelt Diantha. ‘Ik maakte op een zonnige, warme dag contact met een vrouw, waarna ik het ineens ontzettend koud kreeg. Wat bleek? Ze was bijna verdronken in ijskoud water. Dat soort informatie, en hoe zij dit ervaart heeft, kan ik met de afstemming dus meekrijgen’.

  Oplossingen aangereikt
  Diantha maakt gebaseerd op de afstemming een rapport met haar bevindingen. Zo krijg je langzaam inzicht in de emotionele wereld van je kind, of van jezelf. ‘Tijdens een afstemming worden de oplossingen meestal vanzelf aangereikt. Dat is zo wonderlijk! Het is ook niet alleen voor kinderen en het maakt niet uit wat er aan de hand is. Mensen die niet willen praten, kunnen praten of mensen die ziek zijn, ik kan eigenlijk met iedereen tijdens een fluisterafstemming contact zoeken. Diep van binnen zijn we allemaal gevoelige mensen. Een luisterend oor, ook naar wat zich onbewust in ons afspeelt, kan ons zoveel opleveren!’

  ‘Een eye-opener’
  Diantha vertelt over een jongetje waar de ouders moeilijk mee overweg konden. ‘Toen ik voor het eerst de foto in mijn handen kreeg, voelde ik direct al zo’n boosheid bij hem. Ik zei tegen hem dat hij boos mocht zijn, dat was helemaal oké. Ik zei, je papa en mama houden zoveel van je, ze willen dat je lekker kunt spelen. Ze hebben mij daarom gevraagd of ik alleen maar naar je wil luisteren’. Dat is wat ze deed. Hij vertelde haar eerst nog niets, daar was hij nog niet klaar voor. Maar later opende hij een woordwaterval waarmee hij alles zei wat hij eerder had binnengehouden. ‘Dat was fantastisch, en voor zijn moeder was die informatie zo’n eye-opener!’

  Even tot rust komen
  De coronacrisis raakt ook kinderen. Ze weten dat ze hun handen moeten wassen, want anders kun je ziek worden. Ze weten dat je afstand moet houden, want anders kun je ziek worden. Kinderen volgen de regels tot in de puntjes op. ‘Maar eigenlijk zijn ze achter de schermen ontzettend bang. Veel kinderen begrijpen nog niet wat er eigenlijk aan de hand is’. Diantha wil hen een stukje rust bieden. Vanaf 11 juli zal zij iedere zaterdagochtend om 10.00 uur op de Facebook-pagina van Fluistering van ons innerlijk kind daarom een stukje voorlezen uit een kinderboek. Jonge kinderen kunnen op die manier in alle drukte even tot rust komen.

  Over Diantha
  Diantha Anthonijsz richt zich met haar praktijk Fluistering van ons innerlijk kind op het coachen en begeleiden van gevoelige kinderen en ouders die vastlopen. Daarnaast zal ze ook andere groepen gaan coachen en behandelen. Diantha doet dit vanuit haar gespecialiseerd vakgebied als HSP-hooggevoelig, intuïtief, transpersoonlijk therapeut. Op haar holistische praktijk aan huis in Harlingen coacht zij deze kwetsbare groepen. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en heeft het pakket psychosociale basiskennis behaald, waardoor korting bij de zorgverzekeraar vaak mogelijk is. Ze gebruikt de sprookjesmethode, de fluisterafstemming, transpersoonlijke therapie, kinderyoga en binnenkort energetisch natuurkundige therapie, waarbij je in juli en augustus korting kunt krijgen op een fluisterafstemming. Achter de schermen werkt Diantha aan een eigen magazine waarin ze alles zal vertellen over haar methodes. Tot die tijd kun je haar mailen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, Sterren Stralen Overal, met motivatie, weetjes en informatie over evenementen en optredens.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply