Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Cosmetische correcties decadent?
  Rate this post

  ‘Rimpels verwijderen of mijn bovenoogleden laten corrigeren? Ik wilde het al heel lang, maar twijfelde steeds…’ Dit is een veel gehoorde opmerking van klanten. Veel mensen twijfelen ontzettend of ze iets aan hun uiterlijk zullen laten doen. Enerzijds horen ze er in hun omgeving veel over en kennen ze mensen die het al hebben laten doen, anderzijds vinden ze het decadent of zijn het de kosten waardoor ze uiteindelijk niet voor een cosmetische behandeling kiezen. Vaak is dat dan toch door ‘horen zeggen’ in plaats van dat men voor een vrijblijvende intake gaat en informatie inwint.

  We vragen het aan dokter Van Loenen
  Er is een scala aan cosmetische klinieken en praktijken. In Medisch Centrum Zaanzorg in Zaandam is Huisartsenpraktijk van Loenen gevestigd. Huisarts van Loenen voert reeds enkele jaren cosmetische correcties uit. Een interview met dokter Van Loenen maakt duidelijk dat je niet moet opzien tegen een intakegesprek in de praktijk als je vragen hebt over je uiterlijk.

  Hoezo doet u als huisarts cosmetische behandelingen?
  ‘Al sinds mijn start als huisarts in 2006 in Zaandam heb ik de grenzen van mijn huisartsenvak opgezocht. Ik wil altijd meer voor mijn patiënten betekenen dan mijn huisartsenvak in de basiszorg mogelijk maakt. Vandaar dat er bijvoorbeeld ook een laboratorium in de praktijk aanwezig is en er aanvullende diagnostiek als echografie en endoscopie in mijn praktijk plaatsvindt.
  Aangezien ik als huisarts reeds veel kleine operaties in de praktijk uitvoerde en de vraag naar kleine correcties in onder andere het gelaat steeds groter werd bij patiënten, ben ik me gaan scholen in het corrigeren van rimpels met botox en fillers en correctie van de bovenoogleden.’

  Bent u eigenlijk niet gewoon een cosmetische kliniek?
  ‘Nee, totaal niet en gelukkig niet. Ook al is onze aanvullende naam ‘huisartskliniek’, het is toch echt anders bij ons in de praktijk. Rond cosmetische klinieken hangt een enorme sfeer van ‘decadent’ / ‘chic’. Dat verhoogt al gelijk de drempel voor mensen om zo’n kliniek binnen te stappen. De huisarts is bekend bij iedereen en heeft altijd een laagdrempelig imago gehad, en zo benaderen we de mensen ook, of het nou een patiënt is of een klant.

  Moest u zich veel bijscholen voor de cosmetische injecties? U bent toch huisarts en u heeft toch genoeg ervaring met injecties geven met medicatie?
  ‘Het injecteren van botox en fillers is echt een vak apart, en ik heb me dan ook flink moeten bijscholen. Het is een enorm bevredigend vak, omdat je het uiterlijk van mensen zodanig verbetert, dat ze stralend en zelfverzekerd je praktijk verlaten. Daar heb jij dan als dokter voor gezorgd en dat is geweldig.
  Je moet bij injectables echt weten wat je doet bij het injecteren van botox of fillers, anders kun je grote problemen creëren. Er zomaar even mee beginnen als dokter, wat je wel eens hoort, is echt gevaarlijk voor de klant.’

  Wat raadt u aan als mensen wel iets met hun rimpels of oogleden zouden willen?
  ‘Ik zou zeggen: maak een afspraak. We informeren mensen vrijblijvend en er heerst een laagdrempelige en gezellige sfeer in onze praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply