Rate this post
 • Couperose en kou
  Rate this post

  De klok is weer een uur achteruit, de dagen zijn korter en het weer is guurder. Het is weer winter. Weersveranderingen kunnen ook voor verander­ingen in onze huid zorgen. Vooral een huid met couperose vraagt in de winter extra aandacht. Maar wat is nu precies couperose, en hoe kan het behandeld worden?

  Couperose is aan aandoening waarbij de bloedvaatjes
  in het gelaat blijvend verwijd zijn. In normale omstandig­heden zouden deze bloedvaatjes gesloten zijn. Door diverse invloeden, zoals de temperatuursverandering in de winter, kunnen deze vaatjes uitzetten. Na enige tijd blijven deze vaatjes continu verwijd, wat ervoor zorgt dat de wangen, neus, kin en/of voorhoofd continu een rode verkleuring hebben. De oorzaak van de toename in de bloedvaatjes is niet geheel bekend. Wel is het vaak erfelijk of kan het een gevolg zijn van rosacea. Rosacea is een ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt couperose echter spontaan op.

  Laser
  Bij Huid- en Oedeemtherapie Kempers wordt gebruik gemaakt van een professionele KTP-vaatlaser, de QuadrostarPro. Deze laser produceert een krachtige lichtgolf met een golflengte die wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaatjes. Door de energie ontstaat een verwarming in de huid, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. De afwijkende bloedvaatjes zullen later worden opgeruimd door het lichaam en vervangen worden door normale bloedvaatjes.

  Persoonlijk behandelplan
  Om couperose goed te kunnen behandelen, zijn er vaak meerdere behandelingen noodzakelijk. Tijdens een intakegesprek met de huidtherapeut zal hier meer duidelijkheid over worden gegeven. De huidtherapeut stelt samen met jou een persoonlijk behandelplan op, waarin zij jou voorziet van advies over de hoeveelheid behandelingen, kosten en nazorg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply