Rate this post
 • ‘Cuba staat bovenaan mijn reislijstje!’
  Rate this post

  Reizen voor je werk: wie wil dat nou niet? Lucia van der Veer heeft al heel wat plekken in de wereld bezocht. Na jarenlang gewerkt te hebben bij een camperverhuurbedrijf en in haar eigen fysieke reisbureau, besloot zij om mobiel reisagent te worden en komt ze bij de mensen thuis om ze te adviseren over hun ideale reis. Een reislustig type dus!

  Heb je altijd al in de reisbranche willen werken?
  Ik ben erin gerold. Ik werkte jarenlang bij een Amerikaans camperverhuurbedrijf. Hier heb ik de kneepjes van het reisvak geleerd. Ik zag heel wat van de wereld en startte mijn eigen ‘stenen’ reisbureau in Leidschendam. De afgelopen jaren merkte ik dat het publiek afnam, mede door het enorme aanbod reizen via het internet. Ik besloot mijn reisbureau te sluiten en nu werk ik zelfstandig als mobiele reisagent. Ik ben aangesloten bij Mijn ReisKennis, dat een onderdeel is van Travel Center de Wit, en bij de SGR en de ANVR.

  Wat geeft je het meeste voldoening in je werk?
  Naast de mooie reizen die ik voor mijn werk maak, is het mijn taak om mensen te adviseren bij het plannen van hun ideale reis. Als ze terugkomen met mooie verhalen en ze tevreden zijn, dan is dat voor mij echt de kers op de taart! Ik heb in mijn administratie een map ‘klachten’ en die is altijd leeg! Dat houdt in dat ik goed ben in mijn werk en mensen tevreden zijn over de reizen die ik voor hen regel. Ook bezoek ik beurzen om op te spreken met de eigenaren van accommodaties en up-to-date te blijven. Ook erg leuk om te doen.

  Heb je een favoriet vakantieland?
  Ik ben erg dol op Noord-Amerika en Canada, en ook Hawaï is een ontzettend mooie plek, maar eigenlijk heeft iedere plek op de wereld zijn eigen charme. Ik kan daardoor niet één favoriete plek kiezen: ik houd van alle plekken!

  Welke plek staat op jouw reisverlanglijstje?
  Ik zou graag een keer naar Cuba gaan. Dat is er tot nu toe nog niet van gekomen en het lijkt me een interessant land om te ontdekken.

  Wat doe je graag in je vrije tijd, behalve reizen?
  Ik kan er niks aan doen, maar ook in mijn vrije tijd reis ik veel. Meestal combineer ik vakantie met een zakelijk bezoek aan een land. Ik vind het ook heerlijk om eilanden te bezoeken. Dat mogen de Waddeneilanden zijn of eilanden in het buitenland. Ik vind ze allemaal mooi. Daarnaast sport ik erg veel en houd ik van fietsen. Maar toch gaat de meeste tijd op aan mijn werk: het is mijn grote passie.

  Wat heb je voor de toekomst op de planning staan?
  Ik wil gewoon heel graag doorgaan met het werk dat ik nu doe en mensen gelukkig maken met een mooie reis!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply