Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De dag van de groene kinderopvang

  Op dinsdag 16 mei was het ‘De dag van de groene kinderopvang’. Op de drie locaties van SKD is veel aandacht besteed aan het opzetten en uitvoerenvan groene activiteiten. De kinderen zijn op dezedag volledig met de natuur bezig geweest enhebben veel ontdekt, beleefd en geleerd, maarzich vooral vermaakt!

  Op al onze locaties zijn blotevoetenpaden ‘aangelegd’, wat de kinderen de kans heeft gegeven om verschillende natuurlijke materialen te voelen en te ontdekken.Lopen over houtsnippers en op zand, springen op de boomstammen en plotseling belanden in een bak met water, om vervolgens je voeten droog te maken op een mat van mos was zeker een fijne maar soms ‘enge’ ervaring. Voor sommige kinderen was het weer even wennen met de blote voeten, maar na wat voorzichtig aftasten kregen ze al snel de smaak te pakken. Voordat je het wist, was het blotevoetenpad omgetoverd tot een speelparadijs en werden er van de diverse materialen taarten, ijsjes en soepen gemaakt.

  Materialen uit de natuur
  Het ervaren van de verschillende materialen met elk een andere structuur is belangrijk voor de senso-motorische ontwikkeling van ieder kind. Onze blotevoetenpaden zijn met aandacht en zorg opgesteld en opgebouwd met fijne en grove materialen uit de natuur. Op het pad vonden de kinderen bijvoorbeeld materialen als zand, houtsnippers, steentjes, hooi, mos, aarde, zaagsel, kokosdoppen, gras, water en hydrokorrels.

  Natuurschatkistjes
  Kinderen vanaf 3 jaar zijn na het blotevoetenpad op zoek gegaan naar schatten van de natuur om deze vervolgens te bewaren in eierdozen die door hen omgetoverd zijn tot natuurschatkistjes. Dit leverde prachtige verhalen, veel vragen maar vooral veel plezier en trots op.

  Bij SKD kinderopvang stopt groene kinderopvang niet na deze mooie dag, omdat wij iedere dag uitroepen tot een ‘groene dag’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply