Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rate this post

  Als kraamverzorgende is iedere dag weer anders en tegelijkertijd bevat iedere dag dezelfde elementen. Meestal loop ik acht dagen mee in een gezin. De eerste dag is altijd even zoeken en wennen, zowel voor mij als voor het nieuwe -gezin.Ik stap als nieuweling binnen in een bestaand gezin met vaste regels en structuur. Ik probeer hier zoveel mogelijk in mee te draaien, -zonder te opvallend aanwezig te zijn.

  De ochtend

  Ik kom aan bij het gezin. Samen met de ouders bespreek ik hoe de moeder zich voelt, hoe het met de baby gaat, hoe de nacht verliep en of er bijzonderheden zijn. Vervolgens doe ik de controles bij de moeder en de baby. Deze zorg staat bij mij voorop. Als met hen alles voorspoedig gaat, pak ik huis-houdelijke taken op. Ik maak iedere dag het sanitair schoon en waar nodig stofzuig en dweil ik of doe ik de afwas. Ook zorg ik voor de visite en eventuele andere kinderen. Uiteraard maak ik altijd tijd om vragen of zorgen van de ouders te bespreken. Dat vind ik heel belangrijk, want ik wil er alles aan doen om hen een goede start te geven.

  De middag

  Moeder en baby doen een middagdutje en ik doe huishoudelijke taken, administratie en maak een lunch. Ik pas me aan aan de behoefte van de moeder en de baby. Hulp nodig bij de borstvoeding? Dan help ik daarbij. Kraamtranen? Dan ben ik er voor een arm om de moeder heen. Vragen of zorgen? Dan praten we daar rustig over. In de middag ga ik weer naar huis, maar wel nadat ik zeker weet dat de ouders met vertrouwen de avond ingaan en al hun vragen hebben kunnen stellen. We spreken af hoe laat ik de volgende dag kom en ik wens hen een goede avond.

  De nacht

  Als ik een week meedraai met een gezin, word ik niet opgeroepen voor assistentie bij een nacht-bevalling. Dan ben ik immers al ‘bezet’. Maar als ik nog niet bij een gezin ben ingepland, dan kan dit wel gebeuren. Thuisbevallingen zijn heel bijzonder omdat je bij zo’n intiem moment een band opbouwt met het gezin. Maar zo’n band is bij thuiskomst vanuit een ziekenhuisbevalling ook zo opgebouwd. Als ik al meeloop in een gezin, dan heb ik de avond en de nacht vrij.

  Het fijne aan werken bij Elmar Kraamzorg is het persoonlijke contact. Je bent een individu en geen nummer, dat voelt persoonlijk en vertrouwd. Het is een kleine en knusse organisatie waar ik me erg thuisvoel en waar ik het mooiste beroep van de wereld kan uitoefenen!

  – Hilda (42), kraamverzorgende

  Over Elmar Kraamzorg

  Elmar Kraamzorg is een klein-schalige organisatie. Dit heeft als voordeel dat er een vaste kraamverzorgende in het gezin komt en er alleen bij uitzondering een wisseling van kraamver-zorgende is.Elmar Kraamzorg staat voor jou en je gezin klaar. Op een ontspannen en persoonlijke manier biedt de kraamverzorgende vakkundige zorg. Zo heb je een goede start van deze nieuwe fase in je leven en kijk je later met een glimlach op de kraamtijd terug.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply