Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een dag niets geleerd, is een dag niet geleefd!
  Rate this post

  Pakistan? ‘Zou je dat wel doen, mam?’ Amerika, oké. ‘Rusland? Eh, mam, wat ga je daar doen?’ Engeland, prima. ‘Wat moet je in Oekraïne?’
  Ik vrees dat ze eerdaags met geraniums aankomen, mijn kinderen. ‘Zo, mam, lekker om daarachter te gaan zitten.’

  Mijn kinderen lijken wel de handenwringende ouders van een rebelse jongere, ik dus. Ik ben ook pas 64… Aangezien mijn kinderen hun eigen leven en dat van hun kinderen wel op orde hebben, rest mij – na het overlijden van mijn echtgenoot bijna 6 jaar geleden – een leven dat ik inricht zoals mij dat goeddunkt: volledig gericht op NLP en alle mogelijke andere manieren om voor jezelf en anderen het leven zo plezierig mogelijk te maken. Met die passie en met wat geluk is mijn leven nu een aaneenschakeling van momenten in het binnen- en buitenland waar ik op uitnodiging lezingen, opleidingen of ondersteuningsprogramma’s bied of zelf opleidingen volg.

  Het begon met de gedachte ‘als het leven blijkbaar zo kort is, dan is het mijn dure plicht om mijn leven door te brengen in geluk en blijdschap!’ Ik besloot op alle voorstellen, uitnodigingen en ideeën die mij aanspraken volmondig ‘ja’ te zeggen.

  Zo belandde ik een paar jaar geleden, op uitnodiging, in Karachi in Pakistan, waar ik een week lang trainingen gaf. Een levenslange vriendschap met mijn gastheer was het gevolg. Samen volgden we vervolgens opleidingen in Santa Cruz en in Moskou, omdat we er plezier in hadden om nog meer te leren.

  In Moskou maakte ik kennis met de absolute oorsprong van NLP. Fascinerend. Na bijna 15 jaar Internationaal NLP-trainer te zijn, te ontdekken dat je zoveel ervan niet kende! Dat er méér was dan ik had geleerd in Nederland of bij de twee beroemdste grondleggers… Een schatkamer ging open!

  Het is niet alleen ‘ja’ zeggen, het is ‘ja’ dóén. Begrijpen dat ‘een dag niets geleerd, een dag niet geleefd’ is. Dat je op elk moment in je leven, op iedere leeftijd, een nieuw pad kunt inslaan. NLP hangt de overtuiging aan dat ‘elk mens het recht heeft om te leren’. Mooi toch?

  Angélique de Graaff is ­Internationaal NLP Trainer en coach, met een passie voor het hebben en brengen van Geluk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply