Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Dankzij Dry Needling ben ik er  een stuk leniger op geworden’
  Rate this post

  In de zomer van 2017 was lekker zitten met mijn ­linkerenkel over mijn rechterknie er voor mij niet meer bij. Want dan kreeg ik mijn linker been niet meer horizontaal.

  Fysiotherapeut Ruud Lindenburg van Medisch TrainingsCentrum de Viergang ontdekte na een korte behandeling dat dit kwam door knopen, zogenaamde ’triggerpoints’, in mijn spieren. Hij ging meteen met Dry Needling aan de slag. Om de kracht in mijn spieren te vergroten, kon ik aansluitend in het trainingscentrum aan de bak onder begeleiding van fysiotherapeut Timo van der Ende. Daarna heb ik nog twee keer een Dry Needling behandeling gekregen van fysiotherapeute en Dry Needler Gwen van Helfteren en heeft Timo mij nog twee keer flink laten zweten en oefeningen voor thuis meegegeven. Met als resultaat dat ik mijn linkerbeen nu wel horizontaal krijg als ik met mijn linkerenkel over mijn rechterknie zit. Dankzij de Dry Needling behandelingen van Ruud en Gwen en de revalidatietraining van Timo ben ik er dus een stuk leniger op geworden!

  Jaap van Haastrecht (61 jaar)

  Dry Needling

  Aanhoudende spierpijn kan je dag goed verpesten. Spierknopen (’triggerpoints’) kunnen de boosdoeners zijn. Deze knopen kunnen naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op andere plaatsen veroorzaken, maar knopen kunnen worden behandeld met triggerpoint-therapie. Daarbij worden de triggerpoints in de spieren aangeprikt met kleine naaldjes. Dat wordt ‘Dry Needling’ genoemd. Met deze behandeling worden de spierknopen verwijderd, waarna de spieren zich vrijwel ­onmiddellijk ontspannen.

  Hét centrum voor revalidatie

  Medisch TrainingsCentrum De Viergang is hét centrum in Pijnacker voor ­revalidatie onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde fysiotherapeuten. De praktijk voor fysiotherapie legt de nadruk op de actieve revalidatie van patiënten na operaties en blessures.
  Naast fysiotherapie, manuele therapie en dry needling is de praktijk gespecialiseerd in echografie, die wordt ingezet om problemen met pezen, banden en spieren op te sporen.
  De praktijk beschikt over een professionele en ruime beweeg- en sportruimte, belangrijk voor de revalidatie of wanneer verantwoord bewegen essentieel is om gezond te blijven.
  Je vindt Medisch TrainingsCentrum De Viergang in het sportcomplex de Viergang.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply