Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Dans jezelf gelukkig
  4/4 - (1 stemmen)

  Wanneer je tevreden bent met de huidige omstandigheden in je leven, kun je jezelf omschrijven als iemand die gelukkig is. Er zijn dan verschillende positieve emoties aan­wezig, zoals blijdschap, tevredenheid, ontspannenheid en vrolijkheid. ‘Ongelukkig zijn’ gaat vaak gepaard met een gevoel van ontevredenheid, overspannenheid, woede of verdriet.

  Je kunt een positieve of een negatieve aanpak hanteren ten opzichte van geluk. Als je je ook bewust bent van de pijnlijke aspecten van het leven, ben je beter in staat om deze het hoofd te bieden en kun je er beter mee omgaan. Door je eigen gedrag te verbeteren of aan te passen, zul je een gelukkiger leven leiden. (Bron: Wikipedia)
  In de danstherapie ga ik met jou op onderzoek uit en kijken we hoe jij de pijnlijke aspecten van het leven en negatieve emoties beter te lijf kunt gaan. Door middel van verschillende oefeningen ervaar jij lijfelijk wat je nodig hebt om bepaalde emoties of situaties beter aan te kunnen. Door samen in beweging te gaan, leer je bijvoorbeeld waar je grenzen liggen, leer je jouw eigen lichaamssignalen herkennen en jouw gevoelens toe te laten. Vaak zijn klachten als overspannenheid, burn-out of boosheid terug te zien in het lijf en in jouw beweging, dus je kunt ook via het lijf en de beweging verandering op gang brengen. Door te doen en te ervaren binnen de danstherapie leer je dat jouw lijf jouw meer geluk kan brengen dan je tot nu toe had gedacht. Je leert gelukkig(ger) te zijn met wie je bent, jezelf te laten zien en te horen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply