Rate this post
 • Dansen: goed voor lichaam en geest!
  Rate this post

  Wil je sporten en bewegen, maar ook ontspannen? Ga dan dansen! Voor alle leeftijden en niveaus is het aanbod danslessen groter dan ooit. Dus danst jouw kind het hele huis door? Of heb je zelf altijd al willen dansen, maar is het er nog niet van gekomen? Bij Balletstudio Violetta in Ridderkerk is dansen voor iedereen!

  Plezier in dansen, ontwikkeling van techniek en persoonlijke aandacht voor de leerlingen: dat is waar Balletstudio Violetta voor staat. Al negen jaar is Violetta dé dansschool in Ridderkerk. De fijne en gemoedelijke sfeer in de dansschool maakt dat leerlingen vele jaren achter elkaar op les blijven. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten met professionele kennis, maar bovenal bieden ze de leerlingen veel plezier in het dansen en bewegen.

  Dansles al vanaf 3 jaar
  Peuters, kleuters, kinderen, tieners of (jong)volwassenen: in het lesrooster van dit seizoen is er voor ieder wat wils. Een dansles voor kinderen is al mogelijk vanaf 3 jaar. De kinderen doen eenvoudige bewegingsopdrachten en leren omgaan met muziek, ruimte, elkaar en eigen lichaamsmogelijkheden. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om klassiek ballet te volgen volgens de Russische Vaganova-methode. Vanaf 8 jaar zijn er ook de danslessen Urban dance (Hiphop, Breakdance enzovoort) en Moderne dans.

  Cursussen voor volwassenen
  Voor (jong)volwassenen zijn er ook tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Pilates. Tijdens deze speciale, 45 minuten durende work-out werk je aan een serie oefeningen die jouw lichaam versterken. Door het beoefenen van Pilates krijg je sterkere spieren, een plattere buik en meer flexibiliteit. Ademhaling is een belangrijke ondersteuning van de oefeningen.
  Volwassenen en tieners kunnen ook lessen in de stijlen Klassiek ballet (met spitzen), Moderne dans en Urban dance volgen. Veel internationale modellen en actrices zijn begonnen met balletles om een mooi lichaam met lange spieren en een sterk center te creëren.

  Aandacht voor lichaam en ademhaling
  Ook Yoga- en Stretchinglessen behoren tot de mogelijkheden voor volwassenen. Bij Yoga worden staande, zittende en liggende lichaamshoudingen aangenomen. De les wordt afgesloten met een meditatie tot diepe ontspanning. Op vrijdagavond wordt bij de Stretchingles aandacht geschonken aan het stretchen (soepel houden) van de spieren in bijvoorbeeld, nek, schouders, rug en benen. Een heerlijk begin van het weekend!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply