Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Darmklachten en osteopathie

  Je maag-darmkanaal heeft een grote invloed op je gezondheid. Zelfs hoofdpijn kan een gevolg zijn van darmproblemen! Als je darmen gezond zijn en goed werken, wordt je lijf blijer en je weerstand groter. De osteopaat kan ervoor zorgen dat dit systeem goed werkt.

  Een osteopaat onderzoekt en behandelt de weefsels, organen en botten op hun mobiliteit. Door ziektes, stress of verkeerde voedings- en leefgewoonten kan er bewegingsverlies optreden, waardoor de doorbloeding verslechtert. Bij een klacht onderzoekt de osteopaat het hele lichaam, want de oorzaak kan zich op een heel andere plek in het lichaam bevinden dan de plek waar de pijn wordt ervaren.

  Mobiliteit middenrif verbeteren
  Bij klachten van het maag-darmkanaal kan het belangrijk zijn om de mobiliteit van het middenrif te verbeteren. Dit is een van de grootste spieren in je lichaam en het heeft invloed op de beweeglijkheid van je darmen. Bij stress krijgen mensen vaak een ‘hoge’ ademhaling. Ze zetten als het ware het middenrif vast. Ze maken geen gebruik meer van de buikademhaling, die van groot belang is voor de mobiliteit van de organen in je buik.

  Voedings- en beweegadviezen
  Door ongezonde of ongepaste voeding, maar ook door veel stress kan de slijmlaag van je darmwand beschadigd raken, waardoor bacteriën en toxische stoffen het immuunsysteem in je darm kunnen activeren. Dit kan bijdragen aan het ontstaan van ontstekingen in je lichaam en allergieën.

  Met de juiste behandeling en adviezen kan de osteopaat je helpen om de mobiliteit van je darmen en de doorbloeding van het darmslijmvlies weer te herstellen. Daar heeft je hele lichaam baat bij!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply