Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Darmklachten en osteopathie
    Rate this post

    Bij het prikkelbaredarmsyndroom (PDS), ook wel ‘spastische dikke darm’ genoemd, is het spijsverteringsstelsel gevoelig voor prikkels. PDS komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vaak doet het probleem zich voor ter hoogte van de dikke darm, maar het kan ook zijn dat het hele spijsverteringssysteem klachten geeft. Het gaat dan om klachten als buikpijn, een opgezette buik, een veranderde stoelgang en hoofdpijn en/of misselijkheid.

    In veel gevallen kan er geen oorzaak gevonden worden voor spijsverteringsklachten. Wanneer de diagnose ‘PDS’ gesteld wordt, krijg je vaak het advies om op je voeding te letten en wordt gezegd dat je er maar mee moet leren leven.

    Behandeling
    Het spijsverteringsstelsel werkt als een eenheid: als het aan het begin van de spijsvertering al verkeerd gaat, kan het hele darmstelsel in de problemen raken. Vaak valt mij op dat bij PDS de alvleesklier niet goed werkt. De enzymafgifte is dan vertraagd, waardoor de vertering eigenlijk vanaf het begin fout loopt. Ik onderzoek daarom je hele lichaam. Voor een goed functionerend spijsverteringsstelsel is een goede beweeglijkheid van de maag, maar ook van de galblaas en alvleesklier nodig, evenals een goed functionerend zenuwstelsel en een optimale doorbloeding van de vliezen van deze organen. Medicijnen schrijf ik niet voor, maar met de handen maken ik los wat te gespannen is. Tijdens de behandeling probeer ik zo de oorzaak van de klacht weg te nemen; daarna kan het lichaam zichzelf verder herstellen.

    Voedings- en beweegadviezen
    Daarnaast krijg je voedings- en beweegadviezen. Door verkeerde en ongezonde voeding of veel stress kan de slijmlaag van je darmwand beschadigd raken, waardoor bacteriën en toxische stoffen je lichaam kunnen binnendringen. Zo kunnen door verkeerde voeding gewrichtsklachten en allergieën ontstaan. Met de juiste behandeling en adviezen kan ik je helpen om de beweeglijkheid van je darmen en het darmslijmvlies weer te herstellen. Daar heeft je hele lichaam baat bij!

    Vergoeding
    Om ervoor te zorgen dat je in aanmerking komt voor een vergoeding, ben ik aangesloten bij de twee beroepsverenigingen, N.V.O. en N.O.F. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen van de osteopaat in de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekeraar en de afgesloten polis.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply