Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Darmklachten: zelden een probleem van de darm
  Rate this post

  Het is ongelooflijk hoeveel mensen met darmklachten rondlopen. Van alle mensen die mij consulteren in mijn praktijk, heeft meer dan de helft darmproblemen; zowel volwassenen als kinderen. Voorbeelden hiervan zijn diarree, voedselallergieën, buikpijn na het eten, misselijkheid, winderigheid en obstipatie.

  Reguliere diagnoses hiervoor zijn onder andere het prikkelbaredarmsyndroom, spastische darm en de ziekte van Crohn. Alle gaan gepaard met een ontsteking in de darm. Bijna 15 % van de Nederlanders heeft darmstoornissen. Hiervan is 75% vrouw. Jouw gezondheid begint in belangrijke mate met een gezonde spijsvertering!
  Darmstoornissen kunnen in veel gevallen ook bijkomende klachten geven van bijvoorbeeld de huid, de gewrichten, moeheid, blaasontsteking of allergieën.
  Oorzaken van darmklachten kunnen onder andere stress en ons voedingspatroon zijn. Zo ook bij een jonge vrouw in mijn praktijk. Onderzoek wees uit dat de alvleesklier erg overbelast was. Samen met de maag en gal voorziet dit orgaan de darm van de nodige spijsverteringsstoffen. De behandeling was gericht op deze organen. Gerichte voedingsadviezen, ontspanning, acupunctuur en het tijdelijk gebruik van ­supplementen hadden snel resultaat. De ontlasting werd binnen een maand normaal en ze voelde zich energieker. Ook haar huid, die erg ruw was, werd snel gaver en haar gewicht ging omlaag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply