Rate this post
 • ‘Dat helpt echt supergoed!’
  Rate this post

  Vier jaar geleden, op mijn zestiende, kreeg ik last van pijn in mijn nek, schouders en bovenrug. Die klachten waren het gevolg van angstaanvallen die ik geregeld kreeg, en die zorgden voor gespannen spieren. Ik had van alles geprobeerd om er wat aan te doen, maar niets hielp. Door het voortdurend gespannen zijn, had ik ook nog eens last van hoofdpijn.

  Mijn moeder volgde al lessen tai-chi bij Wim, en twee jaar geleden ben ik zelf begonnen met kung-fu bij hem; daarna ben ik ook tai-chi gaan doen. Bij de Yi-methode, die Wim heeft ontwikkeld, doe je allerlei rek-oefeningen die je heel langzaam uitvoert. Hierbij ga je al je spieren voelen. Je bent heel bewust bezig met je lichaam, waardoor je minder last hebt van nare gevoelens. Dat helpt echt supergoed! Vooral de combinatie van kung-fu en tai-chi is goed: je spant je eerst in, om je daarna bewust te ontspannen. Je houding wordt er ook nog eens beter door. En doordat je zo gefocust bent, heb je ook minder last van nare gevoelens.

  Wim is een wijs man, die een lange tijd bezig is geweest om zijn methode te perfectioneren. Hij neemt ook de tijd voor jou en je klachten. Wim is natuurlijk geen psycholoog, en nare zaken die in mijn verleden speelden waardoor ik angstaanvallen had, kon ik niet zomaar loslaten, maar daarvoor had ik psychologische begeleiding.

  Het gaat nu een stuk beter met mij. Ik heb geleerd hoe ik mijzelf kan ontspannen, en doe, naast de wekelijkse les, ‘s ochtends en ‘s avonds tien minuten lang oefeningen. Dat werkt het beste. Ik heb nu alleen nog af en toe last van een angstaanval als ik last heb van stress. Maar ik heb veel voordeel bij de aanpak van Wim!

  -een cliënt (20 jaar)
  uit Wierden

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply