Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Dat stemmetje in mijn achterhoofd liet me niet met rust’
  Rate this post

  Wat zag mijn leven er twee jaar geleden anders uit. Bart en ik waren gelukkig, het leven lachte ons toe. We hadden allebei een toffe baan, een geweldig huis en ons geluk was ook nog eens bekroond met een prachtige dochter: Sanne.

  Toen Sanne twee maanden oud was, ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst. Het zou toch niet … ? Ik was nog maar pas bevallen, dus het zou wel door de hormonen komen of het waren opgezette melkklieren, stelde ik mezelf gerust. Maar toch liet dat stemmetje in mijn achterhoofd me niet met rust. Een week later zat ik bij de huisarts en daarna ging alles heel snel. Het bleek borstkanker te zijn. De tumor was te groot om sparend te opereren, dus mijn borst werd geamputeerd en er volgde een intensieve periode met chemotherapie en bestralingen.

  Ik had zoveel behoefte aan de liefde en troost van Bart. Ik was doodsbang. Zou ik Sanne zien opgroeien? Vond Bart me nog wel mooi met maar één borst? Er kwam zelfs veel oud zeer uit mijn jeugd, die niet makkelijk was, naar boven. Bij Bart kon ik niet terecht, hij zat vast in zijn eigen verdriet. Hij kon zich altijd al moeilijk uiten en ik drong niet verder aan. Ik zag zijn gevoel van machteloosheid, maar ik kon hem niet helpen.
  Gelukkig vond ik wel een luisterend oor bij de mammacareverpleegkundige. Zij zorgde ervoor dat ik psychosociale begeleiding kreeg. Daar heb ik enorm veel aan gehad. Ik kon de gebeurtenissen uit mijn jeugd een plekje geven. Er viel zoveel van me af. Ik mocht zijn wie ik was en dat voelde als een bevrijding.

  Bart had moeite met die ‘nieuwe’ Wendy. Ik was niet meer dat introverte meisje op wie hij verliefd was geworden. Ik was veranderd in een volwassen en zelfverzekerde vrouw die het nodige had meegemaakt. We kwamen, na veel gesprekken waarin we eindelijk samen konden huilen, tot de conclusie dat we niet meer samen verder konden. Een vriendin raadde ons aan contact op te nemen met Jolanda Hellings. Zij is mediator en handelt onder de naam 2Separate, en ze heeft ons fantastisch geholpen. Jolanda heeft ons begeleid om een plan op te stellen waarin we allebei een belangrijke rol in de opvoeding van Sanne spelen. Ze had zoveel goede tips en altijd een luisterend oor. Vijf maanden geleden is de scheiding uitgesproken. Het is goed zo. Mijn borstkanker was een keerpunt in mijn leven. Een heftige tijd, maar ook een nieuw begin naar een leven waarin ik er mag zíjn.

  Wendy (27)

  Bij 2Separate kun je terecht bij Register-mediator Jolanda Hellings. Ze is gespecialiseerd in mediation bij (echt)scheiding, ouderschapsplan, omgang en alimentatiezaken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply