Rate this post
 • De 5-elementen-lifestyle
  Rate this post

  De ene dag is de andere niet. Dat ervaren we allemaal wel eens. Waar we de ene dag afsluiten met een voldaan gevoel en volop in onze energie, kost het ons de andere dag juist moeite om überhaupt thuis te komen. We begrijpen vaak zelf niet waarom. De 5 elementen geven ons het inzicht: de 5-elementencyclus is dan niet of niet op de juiste wijze geactiveerd. Door inzicht in deze cyclus en het weten waarom deze niet stroomt, kan deze eenvoudig weer stromend gemaakt worden.

  Hoe werkt dat? De 5 elementen zijn water, hout, vuur, aarde en metaal. Wanneer deze elementen op de juiste, voedende wijze geactiveerd worden, zorgt dit voor energie en vitaliteit, evenwicht in lichaamsgewicht (op gewicht zijn) en authentiek zijn en stevig staan. Kortom: het lekker-in-je-vel-gevoel.

  Als we bijvoorbeeld bloemen (hout) in water (water) zetten, voedt het water de bloemen. Water voedt dus hout. Echter, de bloemen ontnemen water haar waterkwaliteiten; het wordt immers troebel en is niet meer zuiver en transparant. Hout remt water dus af.

  Zo werkt het ook in het dagelijks leven. Als we op de voedende stroom meevaren, voelen we ons lekker en ervaren we energie. Het lijkt dan wel alsof alles lukt. Maar het tegen de stroom in roeien zorgt ervoor dat we afgeremd worden, dat kwaliteiten onder druk komen te staan. Het loopt allemaal niet zo soepel en iets bereiken kost energie.
  Ons advies is dan ook: leef de 5-elementen-lifestyle.

  5-elementen-lifestyle
  Hoe leef je de 5 elementen lifestyle? Het activeren van de elementen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door 5-elementen-voeding te eten, op deze wijze te ontspannen of juist door 5-elementenactiviteiten te gaan doen. Maar ook een 5-elementenhuisinrichting – Feng Shui – geeft het persoonlijke energieniveau een enorme boost, via de voedende, ondersteunende omgevingsenergie.
  De 5-elementen-lifestyle is dan ook een combinatie van verschillende 5-elementenactiviteiten die de cyclus activeren. Ieder individu kent zijn eigen 5-elementenuitdagingen; dat maakt ons uniek.

  Wil je ook meer leren over jouw 5-elementencyclus en over de 5-elemententheorie in zijn algemeenheid? Dat kan, in een workshop of training bijvoorbeeld. Of spreekt een voedingsadvies of coachingstraject op maat je meer aan? Barada en LIV Lekker In je Vel kennen een uitgebreid 5-elementenaanbod.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply