Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De 5 populairste tuintrends van 2021
  Rate this post

  Het tuinseizoen is weer begonnen. Hoogste tijd om je tuin weer in orde te maken. De tuintrends van 2021 draaien om kleur en veel groen. Combineer dit met natuurlijke materialen in aardse kleuren en het wordt een feest om in je tuin te zijn. In dit artikel zetten wij de 5 populairste tuintrends voor dit seizoen op een rij. 

  Groen, groen, groen
  De tuinen mogen een stuk groener en natuurlijker. Dit kun je doen door extra planten te poten en een stukje gras aan te leggen, maar je kunt ook tuinaccessoires in groene kleuren toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgroene stoel of donkergroene kussens voor op de tuinbank. Wissel verschillende groene tinten af om dimensie in de tuin te creëren. Op deze manier maak je de tuin rustig en lijkt deze groter.

  Duurzame en natuurlijk materialen
  Bamboe, rotan en hout zijn geweldige materialen om je tuin mee in te richten. De natuurlijke uitstraling van de materialen past goed bij het groen van je planten en zorgt voor een oase van rust. Duurzame materialen kosten wat meer, maar gaan veel langer mee. Door duurzame materialen te gebruiken, creëer je ook een plek voor insecten, vogels, vlinders en bijen om te leven in je tuin. Hierdoor valt er altijd wat te ontdekken en raak je niet snel uitgekeken.

  Een hint van kleur
  Groene kleuren en natuurlijke materialen kun je goed afwisselen met aardse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan beige of terracotta. Hierdoor krijg je direct een gevoel alsof je in een mediterraans oord zit in plaats van in je eigen achtertuin. Aangezien terracotta een heuse kleurtrend is, zijn er vele tuinaccessoires in deze kleur te vinden. Wil je het wat groter aanpakken? Schilder dan je tuinhuisje of een deel van de schutting in een natuurlijke kleur. Let wel op dat verf een chemisch product is, kies daarom voor een verf dat niet schadelijk is voor het milieu.

  Gezellige verlichting
  Met verlichting in de tuin kun je genieten tot in de late uurtjes. Dit seizoen gaan we de hoogte in. Denk aan leuke verlichtingssnoeren of lampionnen. Door in de hoogte te werken met verlichting creëer je een knusse plek en eenheid in de tuin. Met speelse verlichting zoals lampionnen in verschillende kleuren, haal je de festivalsfeer zo je eigen tuin in.

  Een verlengstuk van je woonkamer
  Dit jaar zitten we meer thuis dan normaal. Vandaar dat de tuin wordt gezien als een verlengstuk van je woonkamer. Door kleuren, materialen en stijlen vanuit je interieur te kopiëren, vormt de tuin één geheel met je woonkamer zodra je de deuren opengooit. Vele meubelen zijn tegenwoordig geschikt voor zowel binnen als buiten. Ideaal. Zodra de zon begint te schijnen pak je je stoelen op en zet je ze in de tuin neer. Begint het te regenen? Dan haal je ze weer naar binnen. Zo heb je ook geen extra opslag nodig!

  Nu je tuin klaar is voor het tuinseizoen, is het tijd om te genieten. Steek de BBQ aan, maak een heerlijke Bacardi cocktail en ga relaxen in je nieuwe tuin. Voor ontspanning hoef je namelijk helemaal niet ver te reizen, die ontspanning ervaar je nu in je eigen tuin.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply