Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘De behandeling viel me reuze mee’
  Rate this post

  Het lijkt wel of de tijd tussen mijn 40e en mijn 50e jaar veel sneller ging dan de jaren ervoor. Ik weet wel dat het een illusie is, maar toch voelt het zo. En als ik in de spiegel kijk, komt mijn spiegelbeeld overeen met mijn gevoel. Vroeger was mijn huid zacht en glad. Tegenwoordig zie ik kraaienpootjes, steeds meer rimpels en zelfs een frons rimpel. Ik heb geprobeerd mij erbij neer te leggen, maar dat lukte me niet. Na een diepgaand gesprek met een goede vriendin realiseerde ik me dat ik dat ook niet wíl. Vandaag de dag zijn er allerlei veilige en simpele behandelmogelijkheden waarmee ik een jongere huid kan krijgen. Dus waarom zou ik daar geen gebruik van maken?

  Drie maanden geleden heb ik een afspraak gemaakt bij het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland. Mijn vriendin ging mee. Ik werd hartelijk ontvangen en voelde me vrij snel op mijn gemak. Ik denk ook dat de locatie meespeelde. Het centrum is gevestigd in het Medisch Centrum Leeuwarden, wat zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel. Met de plastisch chirurg besprak ik alle mogelijkheden en mijn wensen. Ik merkte dat hij veel kennis bezat over het verouderingsproces en alles wat daarbij komt kijken. Door middel van een persoonlijk advies op maat, werd bekend wat de meest geschikte behandeling voor mij was. Vervolgens ging ik, uitgebreid geïnformeerd, weer naar huis. Ik nam alle tijd om goed na te denken, en alles even te laten bezinken. Twee weken later was ik er klaar voor. Ik besloot eerst te gaan voor het behandelen van de diepe rimpel in mijn voorhoofd en de rimpels naast mijn ogen. Daar stoorde ik me altijd het meest aan, dus die was ik liever kwijt dan rijk.

  De behandeling viel me reuze mee. Ik ben niet zo dol op spuiten, maar de behandeling deed amper pijn en was zó klaar. Wat ik erg fijn vind, is dat het resultaat zo natuurlijk is. De plastisch chirurg had me vooraf verzekerd dat mijn mimiek zou blijven en dat klopt helemaal. Ik ben erg blij met het resultaat van deze botoxbehandeling!

  Cathelijn (49)

  Expert aan het woord
  ‘Mijn doel is om een uiterlijk te creëren wat past bij het natuurlijk ouder worden. Het lichaam moet mooi in verhouding zijn’, aldus Patrick Khoe. ‘Bij álle operaties die wij doen zijn wij altijd met esthetiek bezig. Bij het toepassen van botox en fillers is ervaring essentieel. Omdat tegenwoordig veel praktijken deze behandelingen aanbieden, is het van belang dat je als cliënt naar de achtergrond van deze aanbieders kijkt. In onze kliniek word je behandeld door een plastisch chirurg. Hiervoor hebben wij een opleiding van ten minste twaalf jaar afgerond, en we zijn gespecialiseerd in het uiterlijk. Verder doen wij naast injectables ook uiteenlopende operaties op het gebied van onder andere het uiterlijk. Daarom zijn wij in staat goed om te beoordelen of een injectable een goede oplossing is, of toch een operatie. Als je alleen maar met botox of fillers werkt, en niet opereert, dan weet je vaak niet wat de beste optie is.’

  Botox: niet alleen tegen rimpels!
  Botox tegen hoofdpijn: dat klinkt heel aantrekkelijk. Vooral wanneer je last hebt van zware hoofdpijn door migraine of clusterhoofdpijn. Injecties met botox kunnen helpen bij bepaalde vormen van migraine, waarbij mensen ruim 15 aanvallen per maand hebben. Na de behandeling neemt het aantal aanvallen vaak af en de aanvallen kunnen minder heftig worden. Maar niet alleen hiertegen kan botox ingezet worden, ook voor tandenknarsen kan dit een oplossing bieden. Tandenknarsen houdt in dat je tanden en kiezen met geweld over elkaar geschoven worden, waardoor je slijtage aan je gebit krijgt. Botox kan in dit soort gevallen helpen om het tandenknarsen te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

  Veelgestelde vragen

  Is Botox giftig?
  Botox is een toxine, maar botox is niet giftig. De juiste dosering is wél van belang. In hele hoge concentraties is botox, net zoals veel andere medicijnen, wel giftig.

  Zijn botox en fillers veilig?
  Het gebruik van botox en fillers is volkomen veilig, mits de behandeling door een ervaren arts wordt uitgevoerd. De NVEPC kan je hierbij helpen. Bekijk hiervoor de website.

  Permanent?
  Botox en fillers zijn niet permanent. Je lichaam breekt de injectables langzamerhand weer af. Afhankelijk van je huid, leeftijd, spieractiviteit en de injectietechniek heb je 3 tot 5 maanden plezier van een botoxbehandeling en 9 tot 18 maanden van fillers. Je kunt de behandelingen veilig herhalen als je dat wilt.

  Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)
  De NVEPC is gespecialiseerd in esthetische plastische chirurgie, ook wel cosmetische (plastische) chirurgie genoemd. De NVEPC helpt om patiënten met een veilig gevoel een gekwalificeerde en ervaren esthetisch plastisch chirurg te vinden in zijn of haar buurt. Alle leden van de NVEPC houden zich aan de richtlijnen die door de beroepsgroep voor esthetische ingrepen zijn opgesteld. Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland is hier ook bij aangesloten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply