Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De beste begeleiding voor jouw kind
  Rate this post

  Hooggevoeligheid kan een hele mooie eigenschap zijn voor een kind. Hij of zij beleeft de wereld om zich heen heel intens door een sterke intuïtie. Een hooggevoelig kind doet veel extra indrukken op en voelt meer aan dan anderen. Dat is een grote kwaliteit. Maar hooggevoelige kinderen hebben vaak ook meer tijd en energie nodig om deze indrukken te verwerken. Als de omgeving van het kind echter niet goed met de hooggevoeligheid omgaat, kunnen er sociaal-emotionele problemen komen zoals spanningen, (faal)angstig of juist druk gedrag, weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld.

  Hooggevoeligheid is een bundel van karaktereigenschappen die bij het kind aanwezig zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dan ook niet iets ‘waar je overheen groeit’. Het is iets waar je mee moet leren omgaan om er evenwicht in te krijgen, zodat de mooie en sterke kanten ervan tot uiting komen. Wanneer je zoon of dochter hooggevoelig is, kan het dan ook erg waardevol zijn om een orthopedagoog in te schakelen die veel ervaring heeft in hooggevoeligheid en deze herkent en op waarde kan schatten. Bij Jaxie! Orthopedagogische Praktijk zijn ze gespecialiseerd in hooggevoeligheid bij kinderen en wordt op persoonlijke en eerlijke wijze het contact met je kind aangegaan om hem of haar te helpen bij de moeilijkheden die het in het eigen dagelijks leven ondervindt. Voor elk hooggevoelig kind wordt een eigen, passend hulptraject gemaakt en wordt er nauw ­samengewerkt met de ouders en eventueel ook met de school.

  Onderzoek
  Bij deze praktijk kan eventueel ook onderzoek verricht worden naar hooggevoeligheid. Er wordt een stukje wetenschappelijke achtergrond gecombineerd met goede observaties vanuit het contact met het kind en de verhalen van de ouders. Er kan zo gekeken worden naar een diagnose van hooggevoeligheid, maar ook uitsluitsel gegeven worden over eventuele verwarring tussen hooggevoeligheid en bijvoorbeeld AD(H)D, autisme of hoogbegaafdheid. Ook heeft praktijk Jaxie! een specialisatie voor het testen van hooggevoelige kinderen op de intelligentie, omdat het juist voor deze kinderen erg belangrijk is om goed begeleid en ondersteund te worden tijdens een intelligentietest.

  Over Jaxie!
  De praktijk van Jaxie! is ingericht op hooggevoelige kinderen: kleurrijk, warm en gezellig. Het is een plek waar kinderen zich op hun gemak kunnen voelen. Jaxie! is een kleinschalige en persoonlijke praktijk die gevormd wordt door een enthousiast team van 4 orthopedagogen, een kinder- en jeugdpsycholoog en een GZ-psycholoog.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply