Heeft de tandarts gezegd dat je kind een beugel nodig heeft? Of denk je zelf dat de tanden en/of kiezen van je kind niet goed staan? Ga dan met je kind naar de ‘beugeltandarts’! Een kind kan veel baat hebben bij een beugel. Een recht gebit werkt positief op het zelfvertrouwen, en door tijdig afwijkingen in de kaak- of tandstand te laten verhelpen, kun je chirurgie op latere leeftijd voorkomen.
Als je je kind aangemeld hebt, wordt het gebit onderzocht en worden er gebitsafdrukken en röntgenfoto’s gemaakt. Met deze gegevens worden de orthodontische problemen van je kind in kaart gebracht, wordt een diagnose gesteld en wordt bekeken welke behandeling voor jouw kind geschikt is.
Blije gezichten
Arnoud Boelens: ‘Een beugel kan een gebitsreddende ingreep zijn. Zo kunnen verkeerd doorbrekende tanden andere tanden kapotdrukken en scheefstand maakt poetsen moeilijk, waardoor er gemakkelijker gaatjes en tandvleesproblemen ontstaan. Wij krijgen hier allerlei leeftijden binnen. Veel 10- en 11-jarigen, maar ook veel volwassenen tot zelfs 73 jaar. Het behandelen van kinderen geeft een extra dimensie aan het vak. De kinderen komen met plezier naar ons toe en het is geweldig hoe open de kinderen tegenover ons zijn. Het dankbaarste komt na afloop, als de tanden en kiezen prachtig staan en je ziet de blije gezichten.’
Orthodontie is er dus niet alleen voor kinderen: ook volwassenen kunnen er baat bij hebben. Joan Hostmann: ‘Volwassenen missen vaak een kies. Om deze missende kies te kunnen vervangen door een nepkies (= implantaat), maken wij in onze praktijk eerst met een beugel voldoende ruimte. Een implantoloog, die verbonden is aan onze praktijk, kan vervolgens het implantaat maken. Zo maakt dit samenwerken onder één dak het succes van de behandeling groter.’
Mocht je geïnteresseerd zijn in de praktijk en de behandelwijze, maak dan een gerust een afspraak per mail of per telefoon en laat je voorlichten over de vele mogelijkheden.
Leave a reply →
Reageer op dit artikel