Rate this post
 • De beste zorg bij darmkanker
  Rate this post

  Als u klachten of afwijkingen heeft die (mogelijk) samenhangen met een vorm van darmkanker, wilt u snel weten waar u aan toe bent. Maar u wilt natuurlijk ook de beste zorg en het liefst dichtbij. Om dat te bieden, werken Alrijne Ziekenhuis (Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn) en Groene Hart Ziekenhuis (Gouda, Schoonhoven, Zuidplas) nauw samen in het Oncologie Netwerk West. ‘Oncologie’ is een ander woord voor ‘kanker.’ Vanaf maart biedt het netwerk gezamenlijke zorg aan patiënten met darmkanker, nadat het sinds vorig jaar deze zorg al biedt op het gebied van borstkanker.

  Wij bieden u de beste zorg bij darmkanker, in de veilige setting van het ziekenhuis, dichtbij in de eigen regio. Het Oncologie Netwerk West is er voor u. Dit betekent dat wij de zorg bij darmkanker zó organiseren, dat deze zoveel mogelijk tegemoet komt aan uw wensen. Dat doen we op basis van vijf speerpunten:

  Patiënt centraal
  Wij regelen de zorg rondom uw situatie, afhankelijk van de diagnose en passend bij uw wensen. Onze behandelteams omringen u met alle zorg en deskundigheid, maar vanzelfsprekend heeft u altijd zeggenschap over uw behandeling.

  Zorg dichtbij
  Wij helpen u zoveel mogelijk in uw eigen ziekenhuis. Hier vinden dan ook de diagnostische onderzoeken, de meeste behandelingen inclusief operaties, de controles en de nazorg plaats. Binnen het netwerk worden de operaties bij endeldarmkanker uitgevoerd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bundeling van deze complexe operaties leidt tot minder complicaties en een sneller herstel. Het lokale ziekenhuis blijft dé ingang voor alle patiënten, en het reizen van de patiënt beperken we tot een minimum.

  Korte wachttijden
  Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk terecht kunt voor onderzoek en diagnose. U kunt verwezen zijn door uw arts of via het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Nadat de diagnose is vastgesteld, starten wij snel met uw behandeling. Elke behandeling verloopt via een vast ‘zorgpad’, zodat de verschillende onderzoeken en behandelingen goed op elkaar aansluiten.

  Ervaren behandelteams
  U bent bij ons gezamenlijke behandelteam in goede handen. Het team bestaat uit artsen en verpleegkundigen van de verschillende ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in darmkanker. Door samen te werken, heeft het team meer kennis, meer ervaring en meer behandelmogelijkheden. Dit leidt tot betere genezingskansen en de hoogste kwaliteit van zorg.

  Eén aanspreekpunt
  Voor iedere patiënt is een ‘casemanager’ beschikbaar. Dit is een gespecialiseerde verpleegkundige die u tijdens uw behandeltraject zal begeleiden en het eerste aanspreekpunt zal zijn voor alle vragen van u en uw naasten. De casemanager coördineert samen met u uw behandeltraject en heeft doorlopend nauw contact met uw andere zorgverleners.

  Kijk voor meer informatie op de websites van de ziekenhuizen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply