Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De beste zorg voor jouw voeten
  Rate this post

  Een goede verzorging van de voet heeft een uitwerking op ons gehele gestel. Vaak komen mensen pas bij de pedicure als er een probleem is. Dat hoeft niet. De pedicure doet alles om de gezondheid van de voet in optimale staat te brengen en te houden.

  Iemand die kanker heeft en hiervoor wordt behandeld, kan klachten krijgen aan de huid en/of nagels. Klachten die kunnen ontstaan, zijn bijvoorbeeld hand-voetsyndroom, pijnlijke rode of schilferige huid, loslatende nagels, verdikte of broze nagels, overmatige eeltvorming, kloven, jeuk, zenuwschade (neuropathie) enzovoort. Voor advies en behandeling van deze klachten kan de kankerpatiënt terecht bij een oncologisch voetzorgverlener (OVV). Een OVV is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen en de voeten te verzorgen, mits de situatie dat toelaat. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden. Het doel van oncologisch voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met het behandelteam.
  Een OVV-behandeling kan bestaan uit het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels en/of het reguleren van ingegroeide nagels. Ook mogelijk is een ontspannende voet- en onderbeenmassage.
  Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk. Een OVV weet wanneer deze massage wel en niet toegepast mag worden. Belangrijk: voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten worden alleen ingezet met toestemming van de behandelend arts of behandelend specialis

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply