Rate this post
 • Rate this post

  Bij binnenkomst voel je je direct thuis. Je betreedt een huiselijke en uniek vormgegeven foyer. De aandacht wordt getrokken naar de muurschildering waarop verschillende boetiekjes zijn afgebeeld, van een superheldenwinkel tot aan het restaurant van de Lady en de Vagebond. Dit belooft een bijzonder avondje uit te worden.

  De Bios Drachten is de grootste zelfstandige bioscoop boven de lijn Amsterdam-Enschede. Met 7 zalen trekt het bioscoopcomplex jaarlijks 180.000 bezoekers en vertoont het op jaarbasis 350 verschillende titels. Dit betreft niet alleen filmvoorstellingen, maar ook alternatieve content. Denk hierbij aan live opera- en balletvoorstellingen, muziekdocumentaires en concertregistraties van uiteenlopende artiesten, van André Rieu tot Metallica, Muse en Roger Waters.

  Speciale voorstellingen
  De bioscoop is niet langer een plaats voor alleen film, maar ook met de ‘normale’ films probeert De Bios Drachten het anders aan te pakken. Zo worden er regelmatig speciale voorstellingen georganiseerd. Ladies Nights waar vrouwen met hun vriendinnen in de watten worden gelegd. Stoere blockbuster-avonden waar bezoekers met een biertje en broodje hamburger welkom worden geheten. En wijn- en bierproeverijen waar men voorafgaand aan de film kan genieten van een heerlijke proeverij.

  Een compleet avondje uit
  Ongeveer anderhalf jaar geleden heeft de Drachtster bioscoop een professionele keuken tot zijn beschikking. Bezoekers kunnen hun filmbezoek combineren met een lunch, borrel, high tea-arrangement of compleet driegangendiner. Of kinderen kunnen hun kinderfeestje afsluiten met een warme maaltijd. Ook voor bedrijfsuitjes is de keuken een pré en kan er rekening worden gehouden met vrijwel ieders wens.

  Maatschappelijk betrokken
  De kracht van De Bios Drachten schuilt in de thematische aanpak voor specifieke doelgroepen. Dit is een belangrijk onderdeel van de programmering. Hierbij gaat het niet zozeer om de bezoekersaantallen, maar staat de maatschappelijke en regionale betrokkenheid centraal. Zo is er een samenwerking met de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Gezinnen die normaliter geen bezoek kunnen brengen aan de bioscoop, worden bij De Bios Drachten als VIP ontvangen. De bioscoop opent dan speciaal de deuren voor deze gezinnen, die dan buiten de reguliere openingstijden om een film kunnen bekijken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply