Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De boodschap van jouw kind
    Rate this post

    Maak jij je weleens zorgen over het gedrag of de ­ontwikkeling van je kind? Heb je al van alles geprobeerd, maar lijkt niets te helpen? Heb je je wel eens afgevraagd of je kind jou iets duidelijk wil maken?

    Het gedrag van je eigen kind kan jou behoorlijk raken. Dat is heel logisch: je houdt van je kind en daardoor staat het ontzettend dicht bij jouw gevoel. Desondanks betekent dit niet altijd dat je je kind goed kan ‘verstaan’. En dan hebben we het niet over verstaan met je oren, maar over het verstaan van de boodschap die jouw kind met zijn gedrag aan jou wil overbrengen.

    Spiegelen
    Ouder en kind zijn energetisch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen de ouder voelt zijn kind goed aan, ditzelfde geldt ook voor het kind. Onze kinderen zijn gevoelig voor dat wat wij uitstralen. Ook voor de subtiele signalen waarvan wij zelf niet eens weten dat we ze uitzenden. Kinderen spiegelen hun ouders zowel positief als negatief. Opmerkelijk gedrag van een kind is meestal een reactie op iets wat bij de ouder uit balans is geraakt.

    Ieder zijn levensgeluk
    Zoals een tolk vreemde talen voor je vertaalt, zo vertaalt Carin Been van Speakwise.nu als kindertolk het gedrag van je kind naar de boodschap voor jou als ouder. Met behulp van de PresentChild-methode zie je dat je kind zich net zo intens en actief inzet voor jouw levensgeluk, als jij voor dat van hem of haar. Je kind gebruikt zijn gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en klachten als ‘taal’ om op een heldere en liefdevolle manier duidelijk te maken wat jij op dit moment nodig hebt in je leven.

    Harmonie
    Zodra je je bewust bent van de boodschap van je kind, is het van belang dat je in actie komt. Door coaching ontwikkel je inzicht in jouw beperkende patronen. Je leert hoe je deze patronen kunt loslaten en er veranderingen in kunt aanbrengen. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden. Door belemmerende emoties of gedachten weg te nemen en je positieve eigenschappen en ondersteunende kwaliteiten in te zetten, kom je meer in harmonie met jezelf en je kind.

    Enkele voorbeelden waarbij de PresentChild-methode effectief kan zijn:
    • Je leidt als ouder een actief en druk leven en neemt geen tijd voor rust. Van de leerkracht krijg je te horen dat je kind moeite heeft met concentreren en niet kan stilzitten.
    • Je leeft ‘volgens de regels’ en je merkt dat je puber regelmatig over grenzen gaat.
    • Je kind vindt geen aansluiting bij klasgenoten en komt elke dag na school alleen thuis. Je voelt de pijn en je wilt helpen, maar je staat machteloos.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply