Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (2 stemmen)
 • De comeback van een vergeten spoorelement
  4/4 - (2 stemmen)

  Heb jij al eens van indium gehoord? Wellicht herken je hem uit de scheikundeles als de letters ‘In’ uit het periodiek systeem van elementen. Wat indium daadwerkelijk is, is een spoorelement dat we dagelijks binnenkrijgen via water, voeding en lucht.

  Je hebt er weinig van nodig om goed te kunnen functioneren, maar in verhoogde dosering kan het element van grote betekenis zijn voor je algehele gezondheid.

  Homeopathisch middel
  Indium kwam al in de jaren dertig op de markt als homeopathisch middel tegen onder andere uitputting, spierpijn, geïrriteerdheid, concentratieverlies en depressie. In de jaren ’70 werd verder onderzoek gedaan naar het element, waaruit is gebleken dat indium de opname van mineralen en spoorelementen in de organen met gemiddeld 142% laat stijgen. Tegenwoordig weten we ook dat het element helpt om stress te reduceren. Daarnaast kan het tekenen van verval, die optreden na langdurige stress, stoppen en zelfs terugdraaien.

  Hormonaal in balans
  Indium reguleert de HPA-as (de hypofyse, phyothalamus en bijnieren), waardoor een gebalanceerde afgifte en samenwerking van alle hormonen gerealiseerd wordt. Hieronder vallen onder andere de groei-, seksuele en bijnierhormonen. Ook een traag of snelwerkende schildklier kan door indium gereguleerd worden. Een gezond niveau schildklierhormonen stimuleert de calorieverbranding en normaliseert daardoor het gewicht. Kouwelijkheid neemt af en het energieniveau neemt toe. Je kunt je bij natuurdrogisterij De Hazelaar verder laten informeren. Daar ligt ook een klein boekje over indium voor je klaar.

  Indium helpt onder andere bij:
  – bijnieruitputting
  – burn-out
  – bloedsuikerschommelingen
  – diabetes (2)
  – hormonale schommelingen
  – libidoproblemen
  – metabool syndroom
  – PCOS/PMS
  – prostaatklachten
  – schildklierproblemen
  – tandbederf
  – verslavingsgevoeligheid
  – vroegtijdige huidveroudering
  – stemmingsstoornissen
  – slaapproblemen
  – concentratieproblemen

  Producten van toen, voor nu
  Neem een stap terug in de tijd en adem de sfeer van ruim een eeuw geleden! Drogisterij ‘De Hazelaar’ is gevestigd in een eeuwenoud pand met een interieur uit 1910. Al toen was in het pand een drogisterij gevestigd. In het hedendaagse assortiment vind je nog steeds producten uit lang vervlogen tijden. Homeopathische middelen (ook toen heel populair, getuige de nog bestaande verpakkingen uit de jaren ’30), kruiden en specerijen, chemicaliën, verpakte geneesmiddelen en verbandartikelen waren toen (en zijn nu) belangrijke producten in de winkel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply