Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Hoe u kunt testen of uw haar golvend is (voordat u begint met de Curly Girl-methode)

  Dus je hebt de TikTok-trend gezien. Of misschien heb je YouTube-video’s gezien? Hoe dan ook, je hebt gemerkt dat sommige mensen denken dat ze steil haar hebben, maar ontdekken dat hun haar eigenlijk golvend of gekruld is nadat ze de curly girl-methode hebben geprobeerd. Je begint te vermoeden dat je haar misschien ook golvend of gekruld is. Toch lijkt de curly girl-methode te ingewikkeld, toch? Het kan zeker. Curly girl goedgekeurde producten kunnen ook duur zijn. Ik zou het je niet kwalijk nemen als je geen geld wilt uitgeven als je niet zeker weet of dit zelfs goed is voor je haartype. Online gidsen vinden kan een beetje moeilijk zijn, of het nu gaat om haar, make-up, online blackjack casino gids; maar als je eenmaal de juiste voor je hebt gevonden, wordt alles gemakkelijker.

  Hoe te testen of je haar van nature golvend is voordat je met de curly girl-methode begint?

  Om te testen of je haar golvend is, knijp je je haar na het uitspoelen van je conditioner onder de douche en breng je vervolgens een hard-hold-gel aan. Laat je haar drogen zonder het te borstelen, kammen of aan te raken. Als het golvend opdroogt, heb je golvend haar en zou je waarschijnlijk baat hebben bij het proberen van de curly girl-methode.

  1. Was je haar met een shampoo die je bij de hand hebt. Leun voorover in de douchekop (zodat u naar de grond kijkt). Concentreer op het wrijven van uw hoofdhuid met de shampoo (gebruik de vingertoppen om te wrijven, niet de nagels om te krabben). Je hoeft geen shampoo op de lengtes van je haar aan te brengen. Spoel de shampoo volledig uit.

  2. Breng een conditioner die je bij de hand hebt aan op de lengtes van je haar. Kam je haar met een grove kam terwijl de conditioner nog in je haar zit. Als je er geen hebt, gebruik dan je vingers. Spoel je conditioner volledig uit en sluit vervolgens het water af.

  3. Kneed je haar in je handen, en knijp dan in je haar. Doe dit rond je hele hoofd. Stap uit de douche, houd je hoofd voorovergebogen.

  4. Breng gel of mousse aan. Hoeveel je moet gebruiken, verschilt voor iedereen en is afhankelijk van het specifieke product dat je gebruikt. De kans bestaat dat je bij de eerste poging het verkeerde bedrag krijgt.

  5. Plof! Laat je haar voorzichtig op je ploffende t-shirt zakken en wikkel je haar. Nu kun je eindelijk rechtop staan!

  6. Houd het ploppende shirt 5 minuten op je haar als je haar snel aan de lucht droogt (in een paar uur of minder), zo niet dan 10 minuten.

  7. Verwijder het T-shirt. Draai je hoofd voorzichtig rechtop en laat je haar langzaam op zijn plaats vallen.

  8. Als je merkt dat je haar een scheiding heeft op een andere plaats dan waar je het wilt, is dit het moment om het te repareren.

  9. Laat het drogen. Als je een diffuser hebt, kun je je haar verspreiden. Zo niet, laat het dan gewoon aan de lucht drogen. Raak je haar tijdens dit proces niet meer aan dan absoluut noodzakelijk is, anders riskeer je kroezen. Wacht tot je haar 100% droog is. De gemakkelijkste manier om te weten of je haar droog is, is door de temperatuur te noteren. Als je merkt dat een deel van je haar kouder is dan de rest, is dat koelere deel nog steeds nat. Wacht tot al je haar exact dezelfde temperatuur voelt en neutraal of warm van temperatuur is voordat je verder gaat met de volgende stap. Het is niet erg (goed eigenlijk!) als je haar tijdens het drogen knapperig of krokant aanvoelt. Maak je geen zorgen, zo voelt het op de lange termijn niet!

  10. Zodra je zeker weet dat je haar 100% droog is, zal het hopelijk een knapperige textuur hebben. Dit heet een cast. Knijp of knijp zachtjes in je haar om de cast te breken. Als je in je haar knijpt en het blijft harder aanvoelen dan je zou willen, knijp dan opnieuw totdat het zachter wordt.

  Nu je de crunch eruit hebt gehaald, is het proces voltooid! Als je haar golvend of krullend is, gefeliciteerd, je hebt van nature golvend of krullend haar! Als je haar nog steeds recht is, gefeliciteerd, je hebt van nature steil haar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply