Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De dagelijkse dingen weer doen
  Rate this post

  Fietsen, de hond uitlaten, boodschappen doen, een strandwandeling maken, je veters strikken… Het lijkt allemaal zo gewoon: de dagelijkse dingen doen.

  Als je gezond bent, denk je er niet aan, maar er kunnen dingen gebeuren waardoor je een hulpmiddel, zoals (sport)brace, spalk, korset, orthopedische schoenen of zelfs een prothese nodig hebt. Een prothese vervangt een lichaamsdeel na een amputatie. Een orthese, zoals een (sport)brace, korset of spalk, ondersteunt bijvoorbeeld je knie of pols, waardoor iemand weer beter kan functioneren.

  Westland Orthopedie
  Door goed met de klant en de arts te overleggen, vinden we een passend hulpmiddel waardoor onze klanten de dagelijkse dingen weer kunnen doen. Dit doen wij met zowel confectie- als maatwerkhulpmiddelen. Hulpmiddelen hoeven tegenwoordig niet meer saai te zijn. Er zijn vele soorten prints en mooie leerkleuren. Zo kunnen onze klanten zelf bepalen in welke prints en kleuren het hulpmiddel gemaakt wordt.

  Van Dalen Voet&Schoencentrum
  Dit geldt ook zeker voor schoenen. Voor klanten die niet op confectieschoenen kunnen lopen, worden (semi-)orthopedische schoenen ­gemaakt. Bij (semi-)orthopedische schoenen gaat het al lang niet meer om grove, niet-modieuze modellen. Klanten kunnen zelf een plaatje of foto meenemen van het gewenste model. Samen met de orthopedisch schoentechnicus wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze wensen zo goed mogelijk te benaderen. Bij de werkplaats voor orthopedische schoenen hebben we ook een ruime schoenwinkel met comfortschoenen. Dit zijn confectieschoenen van hoogwaardige kwaliteit, van merken als Think!, Durea, Footnotes, Piedi Nudi, Mephisto en Van Lier. De schoenen hebben allemaal een uitneembaar voetbed, waardoor steunzolen uitstekend draagbaar zijn in deze mooie schoenen.

  Ortho Active, fysiotherapie+
  Met een goed hulpmiddel alleen ben je er nog niet. Het blijkt dat zelfs klanten die al jaren een hulpmiddel dragen, nog niet het maximale eruit halen. Daarom hebben we ­fysiotherapeuten in dienst. In de speciaal ingerichte oefenruimte of buiten in de looptuin kunnen klanten samen met de fysiotherapeut wennen aan het nieuwe hulpmiddel. Hierdoor kunnen zij leren fietsen met een prothese of een mooie strandwandeling maken met orthopedische schoenen. Het niveau van bewegen wordt naar een hoger peil gebracht, zodat de klanten de dagelijkse dingen weer kunnen doen.

  Daarnaast kunnen mensen die verantwoord willen sporten, zelfs met een hulpmiddel, zich opgeven voor de Loopschool. Samen met de fysiotherapeut kun je sportief wandelen in de natuur! Sportief wandelen helpt de lichamelijke conditie verbeteren en vergroot de mentale kracht.

  Westland Orthopedie, Van Dalen Voet&Schoencentrum en Ortho Active hebben spreekuren op verschillende plaatsen in Zuid-Holland. Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kun je contact opnemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply